EVBox Group haalt mijlpaal met 200.000 laadpunten wereldwijd

EVBox wereldwijd 200.000 laadpunten

De EVBox Group maakt bekend dat het wereldwijd inmiddels 200.000 laadpunten heeft geïnstalleerd. Het is snel gegaan, want in 2019 bereikte EVBox nog de mijlpaal van 100.000 laadpunten. Het bedrijf, dat vorig jaar zijn 10-jarig vierde, werkt al sinds de oprichting aan de uitbreiding van het eigen laadnetwerk.

Lessen van de coronapandemie

Helaas was 2020 een volstrekt onvoorspelbaar jaar voor bedrijven over de hele wereld. De pandemie had een enorme impact op onze levens en de wereldeconomie. Maar hij maakte ook duidelijk dat er ook positieve veranderingen in het milieu mogelijk zijn. Ook beseffen steeds meer mensen dat een goede luchtkwaliteit van cruciaal belang is voor het voortbestaan van onze planeet.

De EVBox Mobility Monitor, het marktonderzoek in samenwerking met Ipsos, toont ook aan dat Europese burgers en toekomstige elektrische bestuurders milieuproblematiek serieus nemen. Beide groepen denken dat de elektrische voertuigen noodzakelijk zijn om de klimaatcrisis te bestrijden. Ook vinden ze dat overheidsbeleid en stimuleringsmaatregelen essentieel zijn voor het opzetten van de bijpassende laadinfrastructuur.

En ook 100.000 bomen geplant

De wereldwijde coronapandemie maakte het er niet makkelijker op, maar EVBox slaagde er toch in om deze belangrijke mijlpaal te halen. Toen EVBox wereldwijd 100.000 laadpunten had geïnstalleerd, kondigde het bedrijf aan om in het kader van het OneChargerOneTree-initiatief voor elk nieuw laadpunt één boom te planten. Sindsdien zijn er dus 100.000 nieuwe laadpunten geplaatst en evenveel bomen geplant.

Eind vorig jaar kondigde EVBox Group aan een beursgenoteerd bedrijf te worden in samenwerking met TPG Pace Beneficial Finance. Naar verwachting wordt EVBox vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021 genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE).

Een decennium van vooruitgang

Vorig jaar vierde EVBox zijn 10-jarig jubileum. EVBox versterkte ook zijn positie als marktleider. Niet alleen door wereldwijd 200.000 laadpunten te installeren, maar ook met initiatieven waardoor heel EVBox Group klaar is voor een sterk 2021 als beursgenoteerd bedrijf. Eind vorig jaar kondigde de EVBox Group bijvoorbeeld aan een beursgenoteerd bedrijf te worden. EVBox is naar verwachting vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021 genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE).

Maar er gebeurde vorig jaar nog veel meer. Zo lanceerde het EVBox Group-platform Everon de nieuwe EV Charge App. Deze ‘white label’ app biedt diverse nuttige functionaliteiten zoals creditcardbetalingen en is speciaal bedoeld voor bedrijven die meer elektrische rijders willen aantrekken. Verder betrok EVBox een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, opende het de EVBox Lab Space, sloot het nieuwe overeenkomsten met een groot aantal vooraanstaande klanten en partners, presenteerde het een nieuwe generatie snellaadoplossingen en kondigde het de bouw van een nieuwe Amerikaanse fabriek aan.

‘Meer dan ooit met elkaar verbonden’

Kristof Vereenooghe (CEO van EVBox Group): “In antwoord op de vele uitdagingen van 2020 zijn we erin geslaagd nieuwe werkwijzen te adopteren. Met trots zie ik dat we meer dan ooit met elkaar verbonden wisten te blijven. Het bereiken van de mijlpaal van 200.000 laadpunten wereldwijd is een stempel op al het werk dat we de afgelopen tien jaar hebben verzet en het vele werk dat we blijven verzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons doel gaan bereiken om tegen 2023 één miljoen laadpunten te hebben geïnstalleerd. Met ons brede aanbod van laadoplossingen kunnen we altijd voldoen aan de verwachtingen van onze partners en klanten en deze zelfs overtreffen. Als beursgenoteerd bedrijf blijven we ook in 2021 onze productontwikkeling verbeteren en brengen we innovatieve en slimme laadoplossingen op de markt.”

Vorig artikelADAC test goedkope Chinese auto en de kritiek is niet mals
Volgend artikelBaidu wil elektrische auto’s gaan bouwen met Geely

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in