Kia’s elektrische ambities gaan verder: na de EV5 nog minstens 3 elektrische modellen

Kia EV-reeks

Kia heeft een duidelijke boodschap: elektrische mobiliteit heeft de toekomst. Met de onthulling van de EV5 en de conceptmodellen EV3 en EV4 zet het Zuid-Koreaanse automerk weer een aantal nieuwe stappen richting een elektrische toekomst. Bovendien blijken er ook plannen voor een EV2 te zijn.

De Kia EV5 is het volgende volumemodel

Met de Kia EV5 zet de Koreaanse autofabrikant een model op de markt dat we in een segment kunnen positioneren waarin zich bijvoorbeeld ook de VW ID.4, Renault Scenic E-Tech Electric en Ford Explorer bevinden. En reken maar dat de Kia EV5 hierin de weg naar de kopers weet te vinden.

Kia EV5

De Kia EV5 is met een lengte van 4,55 meter iets groter dan de Niro EV. Hij is uiteraard ontworpen volgens de “Opposites United” designtaal van Kia, die een harmonie tussen tegenstellingen nastreeft. Dit komt tot uiting in het exterieur, waar strakke lijnen en aerodynamische vormen samenkomen met opvallende details zoals geïntegreerde LED-verlichting. Het resultaat is een auto die zowel elegant als sportief is, en die de aandacht trekt zonder schreeuwerig te zijn.

Het ontwerp van het interieur van de EV5 doet denken aan dat van de EV6 en EV9. De cabine is ruim en uitgerust met hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een luxueuze rijervaring. Het dashboard is intuïtief en modern, met een focus op gebruiksgemak en comfort. Dit maakt de EV5 niet alleen een plezier om in te rijden, maar ook om in te verblijven. Het feit dat de EV5 wordt uitgerust met een i-Pedal, waarmee bestuurders zowel kunnen vertragen als accelereren met één enkel pedaal, draagt daar zeker aan bij.

Kia EV5

Voor zover wij nu weten zal Kia de EV5 aanvankelijk aanbieden in verschillende uitvoeringen: Standard Range RWD, Long Range RWD en Long Range AWD. Daarmee biedt de EV5 voor elk wat wils, zeker als er later ook nog een snellere GT bij zou komen.

Specificaties Kia EV5

Er zijn door Kia nog geen specificaties voor de Europese markt bekendgemaakt. Onderstaand daarom de specificaties van de versie voor de Chinese markt. Houd er echter rekening mee dat de versie voor Europa afwijkende specificaties kan/zal hebben.

De Standard Range RWD en Long Range RWD versies van de Kia EV5 hebben in China een vermogen van 160 kW. De AWD heeft daarbij nog een 70 kW motor op de vooras en daardoor een systeemvermogen van 230 kW. Het accupakket van de Standard Range heeft een capaciteit van 64 kWh terwijl de Long Range versies met een 88 kWh accupakket zijn uitgerust.

Conceptmodellen: EV3 en EV4

Naast de EV5 heeft Kia ook twee conceptmodellen onthuld: de EV3 en EV4. Hoewel het design van het exterieur van beide modellen goed aansluit bij de overigen EV-modellen, hebben de ontwerpers van Kia wel wat meer fantasie voor het interieur gebruikt. Het is natuurlijk de vraag in hoeverre we dat terug zullen zien in de definitieve modellen.

Kia EV3

De Kia EV3 is een compacte ‘urban SUV’ die zich richt op duurzaamheid met zijn gebruik van toonaangevende duurzame materialen. Qua concurrentie kunnen we denken aan de Volvo EX30 en Peugeot e-2008.

Kia EV4

De Kia EV4 daarentegen is een sportieve sedan die we kunnen beschouwen als de elektrische opvolger van de Kia Stinger. Deze veelbelovende sedan moet de concurrentie aangaan met onder anderen de Polestar 2 en de Volkswagen ID.7.

Toekomstplannen: EV2

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is er op Kia’s EV Day ook gesproken over een aanstaande EV2. Met dit model zou Kia zich vooral richten op de Europese markt. Deze auto heeft een kleiner formaat, ideaal voor stadsverkeer. Hoewel er behalve een indicatie van 30.000 euro voor de vanafprijs nog weinig concrete informatie is, zou de EV2 voor ons inderdaad een interessante aanvulling zijn.

Vorig artikelEbusco Energy FLEX: een innovatieve bidirectionele energieopslag en laadoplossing
Volgend artikelBedeo biedt eenvoudige retrofit elektrificatie van bestaande bestelwagens aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in