zaterdag, 10 juni, 2023
Meer...

  Volvo EX90 Twin Motor

  99.195

  07/06/2023

  Het is officieel: de Volvo EX30, het kleinste model van de Zweedse autofabrikant, is onthuld. Maar laat je niet misleiden door zijn compacte formaat. Deze elektrische SUV zou wel eens een gamechanger kunnen worden die de autowereld op zijn kop zet. Een betaalbare elektrische auto van een ‘premium’ merk, en dat mét SEPP-subsidie.

  23/05/2023

  Het grote Zwitserse bouwconcern Holcim en de Zweedse truckbouwer Volvo Trucks hebben een intentieverklaring getekend om tegen 2030 maar liefst 1000 elektrische trucks in te zetten. De eerste leveringen zullen dit eind jaar plaatsvinden.

  10/05/2023

  Volvo is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe elektrische cross-over SUV. Op 7 juni zal men namelijk de Volvo EX30 onthullen, een compacte SUV die naar verwachting een veel scherper prijskaartje krijgt dan de grotere Volvo XC40 en zijn technische basis met elektrische modellen van Smart en Zeekr deelt.

  28/02/2023

  Volvo Trucks heeft sinds de start van de productie van zijn elektrische trucks wereldwijd meer dan 4.300 trucks met elektrische aandrijving verkocht. De Zweedse vrachtwagenproducent maakte bekend dat men vorig jaar in Europa bijna twee keer zoveel elektrische trucks als in het voorgaande jaar heeft verkocht.

  03/01/2023

  Na dik zes maanden sturen met de Volvo C40 Recharge zijn we erover uit: ook Volvo is in staat een zeer goede EV te bouwen. Terwijl de achterstand die Volvo had op Tesla, net als zo’n beetje bij alle andere producenten van elektrische auto’s, significant is.

  22/12/2022

  In het afgelopen half jaar hebben wij Android Automotive OS uitvoerig kunnen testen in onze duurtester, de Volvo C40 Recharge. Android Automotive OS (AAOS) is een besturingssysteem dat volledig geïntegreerd is in de auto. Je hebt geen dus smartphone nodig die je eerst moet koppelen – zoals bij Android Auto en het biedt daardoor ook meer mogelijkheden. Maar is dit systeem ook het beste?

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 525
  • Winter: 400

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.