vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsDerde carrosserievariant voor de Porsche Taycan

  Derde carrosserievariant voor de Porsche Taycan

  Naast de ‘normale’ Taycan en de Cross Turismo voegt de Porsche ook de GTS en GTS Sport Turismo toe aan Taycan-range toe. Deze nieuwe versies werden op de LA Auto Show voorgesteld en moeten de “sportieve allrounders” van de Taycan-modellen worden.

  Gran Turismo Sport

  De afkorting GTS staat zoals gebruikelijk voor Gran Turismo Sport. Het chassis en de optionele achterassturing zijn specifiek afgestemd op de GTS. Ook het exterieur en interieur zijn onderscheidend. De Taycan GTS Sport Turismo is de derde carrosserievariant van Porsche’s eerste volledig elektrische modellenreeks.

  Volgens Porsche is deze bedoeld voor mensen die een vergelijkbaar niveau van dagelijkse bruikbaarheid willen als de Taycan Cross Turismo, maar hun voorkeur hebben voor een meer “on-road”-auto zoals de Taycan sportsedan. De Taycan Sport Turismo moet het zonder de off-road designelementen van de Cross Turismo doen.

  De Taycan Sport Turismo deelt met de Taycan Cross Turismo het sportieve silhouet met de naar achteren aflopende daklijn en het functionele formaat. De hoofdruimte achterin is ook meer dan 45 millimeter groter dan die van de Taycan sportsedan, de bagageruimte bedraagt met neergeklapte achterbank meer dan 1200 liter.

  Actieradius meer dan 500 kilometer

  De Porsche Taycan GTS en Taycan GTS Sport Turismo hebben in de overboost modus een piekvermogen van 440 kW als de Launch Control wordt geactiveerd. Het zijn overigens ook de eerste Taycan-modellen die de 500-kilometergrens doorbreken. De Taycan GTS-versies hebben namelijk een actieradius tot 504 kilometer volgens de WLTP-norm.

  Drie carosserieopties, vijf aandrijflijnen

  Kevin Giek, Head of Taycan Series: “Sinds zijn wereldpremière in 2019 is het modellengamma van de Taycan gestaag gegroeid. Drie carrosserieversies met tot vijf motoropties bieden voor elk wat wils. Ik ben bijzonder verheugd dat er nu ook een Taycan is met de legendarische afkorting GTS. Hij is gepositioneerd boven de Taycan 4S en onder de Taycan Turbo-derivaten. Het vertegenwoordigt dus de gouden, sportieve middenweg.”

  Porsche Taycan GTS Gran Turismo Sport

  Sunshine Control

  De Taycan GTS heeft ook een nieuwe optie in de vorm van een panoramisch dak met “Sunshine Control”. Dit kan door middel van een elektrisch schakelbare folie van vloeibare kristallen van helder naar mat veranderen. Dit beschermt de inzittenden tegen te fel zonlicht maar maakt het interieur niet donkerder. Het dak is dan zelfs verdeeld in negen segmenten die afzonderlijk kunnen worden geschakeld.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos