De puntjes gaan op de i bij de MG4 Electric

MG4 Electric

De MG4 Electric belooft een succesnummer te worden door de combinatie van een aantrekkelijk design, heel behoorlijke prestaties en een scherpe prijs. Deze compacte elektrische hatchback krijgt nu een upgrade waarmee MG enige puntjes van kritiek aanpakt.

Concurrentiepositie

Er zijn natuurlijk al heel weinig elektrische hatchbacks in dit segment op de markt. De Nissan Leaf is aan het einde van zijn life cycle en verder zijn er alleen de Volkswagen ID.3 en Cupra Born. Maar die zijn een stuk duurder. De concurrentie moet dan komen uit de hoek van Stellantis, waarbij we moeten denken aan de Citroen ë-C4, Peugeot e-308 en Opel Astra Electric, en volgend jaar misschien ook wel van de BYD Dolphin (al lijkt die een maatje kleiner). Maar qua prijs kan alleen die laatste tegen de MG4 op en die is hier voorlopig niet verkrijgbaar. Dat houdt in dat de MG4 Electric hier geen directe concurrent heeft, wat natuurlijk een benijdenswaardige positie is.

Verbeteringen

MG is echter niet van plan om op zijn lauweren te rusten. De MG4 Electric krijgt een upgrade waardoor hij nog een stukje marktaandeel van zijn iets duurdere concurrenten kan afsnoepen. Hij krijgt een belangrijke functionele verbetering en nog een aantal op het gebied van comfort en luxe.

1) Voorverwarming

Om de laadsnelheid aan de snellader te verbeteren is het aan te raden om gebruik te maken van de voorverwarmingsfunctie. Als de accu op de juiste temperatuur is, kun je hem namelijk sneller opladen. Die voorverwarmingsfunctie was al beschikbaar in alle varianten van de MG4. Maar in de Luxury-variant is hij uitgebreid met een nieuwe functie. De accu kan voortaan niet alleen actief worden voorverwarmd via het 10,25-inch touchscreen, dit proces kan nu ook worden geautomatiseerd met behulp van de navigatie, afhankelijk van de route naar een snellaadzuil. Een verbetering die de kilometervreters onder ons zullen waarderen

2) Stoel- en stuurverwarming

Zowel de Standard als de Comfort variant zijn nu uitgerust met voorstoelverwarming, een verwarmd stuurwiel bekleed met microfiberleder.

3) Andere lichtmetalen velgen

De Comfort-variant krijgt voortaan 17-inch aluminium wielen met tweekleurige afdekkingen. De Luxury-variant eveneens, alleen betreft het hier 18-inch aluminium velgen.

4) Warmtepomp nu standaard ook in Comfort-variant

De warmtepomp, die voorheen alleen beschikbaar was in de Luxury-variant, is nu ook onderdeel van de standaarduitrusting van het Comfort-model. Deze warmtepomp verwarmt het interieur bijzonder efficiënt, wat kan resulteren in een grotere actieradius bij lage temperaturen.

5) One-Pedal-Driving

Alle varianten van de MG4 Electric kunnen nu worden gereden in de One-Pedal-Driving modus. Dit betekent dat door het loslaten van het gaspedaal de remwerking wordt geactiveerd tot stilstand, wat resulteert in optimale energieterugwinning.

Qua specificaties (motor en accu) is er niets gewijzigd aan de MG4 Electric. De prijzen zullen ongetwijfeld iets veranderen maar zijn nog niet bekendgemaakt.

MG4 Electric

Vorig artikelVeloretti introduceert met de Ace Two en Ivy Two een volgende generatie e-bikes
Volgend artikelMercedes-Benz eCitaro met brandstofcel als range-extender

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in