De Bandit X-Trail Pro is de snelheidsduivel onder de e-bikes

Bandit X-Trail Pro fatbike

Het verschil tussen een e-bike en speed pedelec is voor veel mensen onduidelijk, en dat wordt er door de Bandit X-Trail Pro niet duidelijker op. Met een topsnelheid van 67 km/u en een actieradius van meer dan 190 kilometer is dit een beest op twee wielen.

Twee elektromotoren

De Bandit X-Trail Pro is uitgerust met twee elektromotoren: een 1000 watt motor op het achterwiel en een 750 watt motor in de naaf van het voorwiel. Samen leveren deze een riant vermogen en dat resulteert in een topsnelheid van 67,5 kilometer per uur, waarmee de Bandit X-Trail Pro zichzelf tot de snelste e-bike ter wereld kroont. Met deze snelheid zou hij in Nederland zelfs als een motorfiets moeten worden geregistreerd. Mocht hij hier ooit worden aangeboden zal zijn snelheid wellicht worden geknepen tot 45 km/u zodat hij als speed pedelec de weg op kan.

Bandit X-Trail Pro fatbike

Serieus grote actieradius

Maar snelheid is niet het enige waar deze elektrische bike in uitblinkt. Met zeven niveaus van trapondersteuning kun je de rijervaring aanpassen aan je eigen behoeften en voorkeuren. Ook qua actieradius zal de Bandit X-Trail Pro je allesbehalve teleurstellen. Hij is voorzien van twee accu’s: een 960 Wh accu aan de voorkant en een 720 Wh unit onderaan. Samen bieden ze een indrukwekkende actieradius van meer dan 190 kilometer. Daarmee kun je dus een serieus dagje op pad gaan.

Een beest op en naast de weg

De Bandit X-Trail Pro is niet alleen een snelheidsduivel, maar ook een beest op de weg, en naast de weg. Met zijn off-road capaciteiten en comfortabele rijervaring is deze e-bike een perfecte keuze voor zowel stadsritten als avontuurlijke tochten in het wild.

“De Bandit X-Trail Pro is een gamechanger in de wereld van e-bikes,” zegt een woordvoerder van Bandit. “Met zijn snelheid, actieradius en veelzijdigheid, is deze e-bike de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een unieke rijervaring.”

Bandit X-Trail Pro fatbike

Crowdfunding

De Bandit X-Trail Pro is momenteel een onderwerp van een Indiegogo crowdfunding-campagne. Die campagne is momenteel overigens “under review”, mogelijk omdat de naam X-Trail aanleiding is voor een juridisch geschil met Nissan. Als die campagne weer online si, kun je de X-Trail Pro reserveren voor een bedrag van $1,999.

Een bijzonder scherpe prijs, als we kijken naar de prestaties en mogelijkheden van de Bandit X-Trail Pro. Maar, zoals gezegd, de kans dat je de Bandit X-Trail Pro als normale e-bike op de Nederlandse wegen mag gebruiken, is nul komma nul. Maar wie weet wat de toekomst nog brengt.

Vorig artikelMG Cyberster maakt zijn Europese debuut op het Goodwood Festival of Speed
Volgend artikelLotus Eletre nu in Nederland te bestellen, leveringen starten deze zomer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in