MG Cyberster maakt zijn Europese debuut op het Goodwood Festival of Speed

MG Cyberster

Tot nu is volledig elektrische roadster nog een zeldzaamheid. Maar MG, het merk dat ooit furore maakte met zijn betaalbare open sportwagens, durft het aan. De MG Cyberster, een elektrische tweezitter met een vleugje nostalgie, maakt zijn Europese debuut op het Goodwood Festival of Speed.

De elektrische roadster wordt gepresenteerd op de hoofdstand van MG, waar de bezoekers er nader kennis mee kunnen maken. Een tweede Cyberster zal zijn opwachting maken in het First Glance paddock en neemt gedurende het evenement twee keer per dag deel aan de heuvelklim.

“We zijn erg blij dat MG deze zomer terugkeert naar Goodwood en zijn verheugd dat MG het festival heeft uitverkozen voor de Europese primeur van de MG Cyberster. Gezien de rijke gezamenlijke historie van Goodwood en MG, en met het 100-jarig bestaan van MG in 2024 in het vooruitzicht, doet het ons goed dat MG dit jaar al zo’n grote rol op zich neemt tijdens het festival”, aldus The Duke of Richmond.

Moderne techniek met een vleugje nostalgie

Een gedurfde stap, maar iets wat ook perfect past bij een merk dat zijn sportieve roots herontdekt. De Cyberster is een knipoog naar het verleden, maar dan wel met de technologie van de toekomst. Het ontwerp is gedurfd, met een lage neus en glooiende heupen die doen denken aan de klassieke MG sportwagens. Maar dan zijn er de moderne elementen: de dynamische vleugeldeuren en het Kammback-design voor de achterzijde. Een mix van oud en nieuw, die de Cyberster een unieke uitstraling geeft.

MG Cyberster

Prestaties mogen er best wezen

Onder de motorkap – of beter gezegd, onder de carrosserie – schuilt een elektromotor die 309 pk op de achterwielen loslaat. De verwachting is dat de Cyberster hetzelfde accupakket van 64 kWh krijgt als de MG4. Maar voor wie dat niet genoeg is, is er een upgrade beschikbaar. Tegen meerprijs kun je de Cyberster bestellen met twee elektromotoren, vierwielaandrijving en maar liefst 536 pk. Daarmee sprint de cabrio in een adembenemende 3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Goede kans dat het uitgerekend die uitvoering is die op het Goodwood Festival zijn tanden zal laten zien.

“We zijn verheugd om met deze primeur van formaat terug te keren naar het Goodwood Festival of Speed”, verklaart Aiden He, CEO van MG Motor Nordic en Benelux. “De Cyberster symboliseert MG’s terugkeer naar de productie van sportwagens en graag laten we in Goodwood zien hoe de toekomst er voor deze high-performance en technologisch geavanceerde EV uit ziet. Tevens presenteren we twee andere primeurs op Goodwood, waarmee we onderstrepen dat MG een spannende toekomst tegemoet gaat.”

Een sportievere toekomst voor MG?

De Cyberster is slechts het begin van MG’s elektrische ambities. Op het Goodwood Festival of Speed presenteert het merk dus nog twee elektrische performance cars. Over deze modellen is nog weinig bekend, behalve dan dat een ervan de 436 pk sterke MG 4 XPower zal zijn, maar één ding is zeker: MG is terug in de wereld van de sportwagens. Met de Cyberster laat MG zien dat sportiviteit en elektrisch rijden hand in hand kunnen gaan. Maar vergis je niet: MG zal ook ‘normale’ elektrische personenauto’s blijven aanbieden. Daarin zit immers het broodnodige verkoopvolume. Maar er is een goede kans dat de sportieve versies daarvan een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

Vorig artikelElektrische fietsen namen de overhand op Eurobike 2023
Volgend artikelDe Bandit X-Trail Pro is de snelheidsduivel onder de e-bikes

1 REACTIE

  1. Heb me al langer afgevraagd waarom de grote Europese autobouwers geen electrische cabrio in hun programma hebben. Mooi van MG dat zij dit wel oppakken. Hoop dat er meer aanbod komt maar dan mn in betaalbare electrische cabrio s zoals je die had van autobouwers Renault, Peugeot, VW, Opel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in