Sygic navigatie-app met ‘Electric Vehicle Mode’

Sygic navigatie-app met ‘Electric Vehicle Mode’

Om ook rijders van elektrische auto’s optimaal te bedienen, heeft Sygic een ‘Electric Vehicle Mode’ aan de bekende navigatie-app toegevoegd. Hiermee kunnen e-rijders via real-time data hun route plannen aan de hand van compatibele oplaadpunten. Bovendien kun je de app ook gebruiken om bij de laadpunten te betalen.

Alles-in-een pakket voor e-mobiliteit

Hiermee biedt Sygic een interessant alles-in-een-pakketje voor bestuurders van elektrische auto’s. Het plannen van de route, inclusief een eventueel bezoekje aan een laadpaal én het regelen van de betaling in één app. Sygic wil in de toekomst nog meer speciale functies voor elektrische voertuigen toevoegen. Later dit jaar volgt een andere belangrijke functie voor elektrische voertuigen, gebaseerd op samenwerking met geselecteerde autofabrikanten. Deze moet de angst met betrekking tot het bereik en de beschikbaarheid aanpakken. Dit gebeurt door middel van geavanceerde routeringsalgoritmen. Het bedrijf wil op die manier een alles-in-een assistent creëren. Deze helpt gebruikers om het exacte bereik in lange ritten te bepalen, rekening houdend met rijstijl, weersomstandigheden, verkeer en andere beïnvloedende factoren. Dit moet voor hen de overgang van auto’s met verbrandingsmotor nog gemakkelijker maken.

Open platform

De EV-modus maakt deel uit van Sygic’s strategie om op de lange termijn leider in elektrische mobiliteit te worden, met een open platform dat toonaangevende aanbieders van oplaaddiensten over de hele wereld integreert. Eerder dit jaar kondigde Sygic al een partnerschap aan met Europa’s Plugsurfing, waarmee Sygic toegang heeft tot meer dan 150.000 punten in 38 landen.

 

Uitgebreide database met EV-specificaties

De elektrische voertuigmodus voor Sygic GPS-navigatie is gratis beschikbaar voor iedereen. Elke gebruiker kan de EV-modus gratis activeren. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen daarna hun automodel kiezen of toevoegen uit de uitgebreide database. Deze bevat de specificaties van nagenoeg alle elektrische en plug-in hybride auto’s, inclusief accu- en laadcapaciteit, gemiddeld verbruik en type connector bevat. Maar de gebruikers kunnen die parameters op basis van hun praktijkervaring ook aanpassen.

“Probleemloze en gemakkelijke oplaadervaring”

“Ons doel was om een probleemloze en gemakkelijke oplaadervaring te introduceren voor elk type bestuurder die een elektrische auto gebruikt. Activeer gewoon de EV-modus en we doen de planning voor u,” vertelt Petr Fuzek van Sygic.

Volledig geïntegreerde diensten

Sygic is naar eigen zeggen het eerste bedrijf in het segment met een “Electric Vehicle Mode” met volledig geïntegreerde diensten voor het opladen. “De chauffeurs voegen het oplaadpunt toe als een waypoint voor de navigatie. Ze kunnen ook controleren of het een vrije plek heeft, de betaalmethode kiezen en laden. Tijdens het laden kunnen ze genieten van een kopje koffie op een nabijgelegen plek, Ze krijgen namelijk een pushmelding als het opladen van de accu een bepaald niveau heeft bereikt. Ook kunnen ze direct betalen voor de service”, legt Fuzek uit.

Sygic navigatie app voor EV's actieradius laadpunten

7 Comments

 • Maarten Hachmang| 24/05/2020 bij 00:40

  18.7 staat inmiddels in de Apple store en je kunt hem nu dus bijwerken.

 • Bas van der Weerd| 19/05/2020 bij 13:38

  Bij gebrek aan een iPhone heb ik de app even op mijn iPad geïnstalleerd, daar staat de EV Mode ook niet bij. Ik heb Sygic daarom een berichtje gestuurd. Hun reactie:

  “Thank you for contacting Sygic.

  We are sorry for this situation, EV mode will be available in the version 18.6.x, which is currently not available for iOS. But the app update is not released due to Apple’s long review process. We’ve submitted the app update for review and are now waiting for weeks for it to be accepted, unfortunately, due to the current state of the global pandemic, Apple’s review times on all app updates have been drastically increased. I would therefore like to ask for your patience, as soon as Apple approves the update, we will release it immediately.

  Unfortunately, a date is not available at this, as Apple doesn’t communicate when exactly the review will be done.”

 • Bas van der Weerd| 17/05/2020 bij 20:22 (Bewerk)

  Ik heb alleen een Android telefoon, en moet dus even proberen om mee te kijken met iemand met een iPhone.

 • Willem| 17/05/2020 bij 10:05 (Bewerk)

  Hier ook , in iOS geen ev modus , staat niet in dashbord

 • Michael| 17/05/2020 bij 09:40 (Bewerk)

  In iOS zie ik de ev-mode niet. Staat ook niet bij de premium features genoemd.

 • Bas van der Weerd| 14/05/2020 bij 09:54

  Net gedownload op mijn Android-telefoon, de EV-Modus staat er bij mij wel bij. Zodra je het menu aantikt staat hij linksboven in het dashboard: https://photos.app.goo.gl/bJJAAee5G3VMVuZz9

 • Col| 14/05/2020 bij 08:19 (Bewerk)

  Ik heb de app gedownload maar de ‘Electric Vehicle Mode’ ontbreekt in het programma.
  Volgens Sygic moet je deze activeren in het Dashboard maar daar staat deze mogelijkheid helemaal niet bij.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven