vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsMet deze elektrische Jeep Wrangler Magneto 2.0 kun je letterlijk tegen de...

  Met deze elektrische Jeep Wrangler Magneto 2.0 kun je letterlijk tegen de klippen op

  Jeep onthulde vorige week een verbeterde versie van de vorig jaar geïntroduceerde elektrische Wrangler Magneto conceptauto, de toepasselijk genaamde Wrangler Magneto 2.0. Waarom ‘2.0’? Heel simpel: de Magneto 2.0 is krachtiger dan zijn voorganger.

  Nieuwe conceptauto’s

  Het oer-Amerikaanse merk onthulde de nieuwe Magneto concept car in het kader van de ‘Easter Jeep Safari’, een jaarlijks evenement in Amerika speciaal voor Jeep-liefhebbers. De Magneto 2.0 is niet de enige concept car die het merk laat zien, ook veel andere conceptauto’s zijn te bewonderen. Van deze is de Magneto 2.0 verreweg het meest opvallend, vooral omdat het ons een kijkje biedt in hoe een toekomstige elektrisch aangedreven Jeep Wrangler eruit komt te zien.

  Jeep zinspeelt namelijk al langer op een volledig elektrisch aangedreven versie van de Wrangler. Zo introduceerde het een plug-in hybride Wrangler, toonde het beelden van een elektrisch studiemodel, de Wrangler BEV Concept, en onthulde het vorig jaar ook de originele Wrangler Magneto Concept.

  Opvallende verschijning

  De Wrangler Magneto 2.0 een opvallende verschijning noemen is haast een understatement. Jeep heeft de conceptauto in een in het oog springend jasje gehesen en uitgevoerd met een pikzwarte grill, smalle voorbumper, hoge powerdome en stoffen dak. Voor de onthulling zijn de deuren weggelaten en is de Magneto uitgerust met flinke terreinbanden. Het resultaat is een bijzonder stoer ogende Jeep die er behalve terreinvaardig ook behoorlijk agressief uitziet.

  Jeep Wrangler Magneto 2.0

  Prestaties

  Onder de motorkap is er ook genoeg interessants gaande. Hier zijn ook de grootste verschillen ten opzichte van de oorspronkelijke Magneto terug te vinden. De elektromotor, bijvoorbeeld, is meer dan twee keer zo krachtig als die van zijn voorganger – 625 pk en 1.152 Nm in plaats van respectievelijk 289 pk en 370 Nm. Ook het accupakket is interessant. De Wrangler haalt zijn stroom namelijk uit vier accu’s die verdeeld zijn over de auto. Samen hebben deze een capaciteit van 70 kWh.

  Wanneer?

  De actieradius en de laadsnelheid van de Magneto 2.0 zijn helaas onbekend, evenals of en wanneer er een productieversie van de elektrische Wrangler op de markt komt. Maar, dat we deze op relatief korte termijn mogen verwachten, lijkt ons vrij waarschijnlijk.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Met het verbod op benzineauto’s vanaf 2035 komt de schone stad dichterbij

  Vanaf 1 januari 2035 is het niet meer mogelijk een nieuwe auto op benzine, diesel of gas aan te schaffen. Hoog tijd dus om ons klaar te maken voor deze verandering, en de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen.

  e-Videos