vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsHonda investeert miljarden in elektrificatie

  Honda investeert miljarden in elektrificatie

  Na een relatief trage start op gebied van volledig elektrische voertuigen lijkt het erop dat Honda de smaak aardig te pakken heeft. Het Japanse merk beloofde namelijk om tot 2030 zo’n 37 miljard euro te investeren in de elektrificatie van haar modellengamma.

  Doelstellingen

  Honda kondigde haar ambitieuze doelen voor de komende 10 jaar aan in een persconferentie vanuit het hoofdkantoor in Tokyo. Daar vertelde Honda Motor CEO Toshihiro Mibe over de toekomstplannen van het merk. Concreet zien de plannen er als volgt uit:

  • Een investering van zo’n 37 miljard euro voor de komende 8 tot 10 jaar
  • Minimaal 30 volledig elektrische voertuigen (BEV’s) tegen 2030
  • In 2030 een jaarlijks productievolume van 2 miljoen EV’s

  Honda elektrificatie plannen

  Meer samenwerking noodzakelijk

  Om de doelstellingen te halen gaat Honda de samenwerking aan met verschillende autofabrikanten. Zo werkt het bijvoorbeeld al samen met het Amerikaanse General Motors (GM)en kijkt men op de korte termijn of ook met andere merken de handen ineen kunnen worden geslagen. Daarnaast werkt het Japanse merk inmiddels samen met CATL in China en landgenoot Envision AESC, waarmee het mini-EV’s op de markt gaat brengen.

  Overigens betekent intensievere samenwerking niet per se dat Honda meer afhankelijk zal zijn van andere merken. Het merendeel van de toekomstige technologie gaat Honda namelijk zelf ontwikkelen en toepassen. Er zijn zelfs plannen om de afhankelijkheid van andere merken te verkleinen. Daar waar Honda nu nog accupakketten inkoopt bij GM, hoopt het tegen 2030 haar eigen accu’s in te kunnen zetten.

  Honda elektrificatie plannen

  Modellengamma

  Tegen 2030 wil Honda in totaal 30 volledig elektrisch aangedreven auto’s op de markt hebben, waaronder de 2 elektrische sportwagens op de teaser (foto boven). Deze modellen zullen echter niet overal verkrijgbaar zijn. Honda is namelijk van plan om auto’s specifiek te ontwerpen en introduceren naar de marktkenmerken van elke regio.

  Zo zal het, in samenwerking met General Motors, in de Verenigde Staten vooral middelgrote tot grote EV’s op de markt brengen, terwijl het in China en Japan veelal compacte modellen zal introduceren. Over de plannen voor Europa en Nederland is nog weinig bekend, maar we kunnen ervan uitgaan dat ook wij verschillende nieuwe Honda EV’s tegemoet kunnen zien.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Met het verbod op benzineauto’s vanaf 2035 komt de schone stad dichterbij

  Vanaf 1 januari 2035 is het niet meer mogelijk een nieuwe auto op benzine, diesel of gas aan te schaffen. Hoog tijd dus om ons klaar te maken voor deze verandering, en de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen.

  e-Videos