maandag, 17 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGM keert komend najaar terug naar Europa

  GM keert komend najaar terug naar Europa

  General Motors heeft nu officieel bevestigd dat het komend najaar terugkeert op de Europese markt. Het Amerikaanse concern zal hier uitsluitend volledig elektrische voertuigen aanbieden. De eerste landen waar de verkoop van GM zal beginnen, zijn de Scandinavische landen.

  Een elektrische herstart in Europa

  GM CEO Mary Barra gaf vorig jaar al aan uit te kijken naar de herintrede van het bedrijf op de Europese markt. Het bedrijf zou zich hier vooral richten op elektrische voertuigen. Logisch, GM is immers van plan om een volledig elektrische portfolio te lanceren, bestaande uit modellen van meerdere merken. Maar het is nu definitief, de Europese verkoop van GM’s elektrische auto’s zal naar verwachting in de herfst van start gaan.

  Dit heeft GM Europe President Jaclyn McQuaid bevestigd tijdens het ‘Future of the Car’ evenement van The Financial Times. Hoewel McQuaid geen specifieke doelmarkten in Europa onthulde, vertelde een bron aan Automotive News Europe dat GM zich eerst op de Scandinavische landen zal richten. In die regio is de verkoop van elektrische auto’s ook sterk toegenomen. Uiteraard met name in Noorwegen, waar de overheid ernaar streeft dat in 2025 alle nieuwe auto’s emissievrij zijn. Iets wat niet onmogelijk lijkt.

  Cadillac Lyriq-debuut

  Het is duidelijk dat de middelgrote elektrische crossover Cadillac Lyriq in Europa zal worden gelanceerd. De elektrische Chevrolet Bolt zal waarschijnlijk geen deel uitmaken van het Europese leveringsprogramma. GM kondigde in april namelijk aan dat het de productie van dit model aan het eind van het jaar zal staken. Dat komt mede omdat de Bolt gebruik maakt van een oudere generatie accu’s. GM wil voor al haar elektrische voertuigen gebruik gaan maken van het nieuwe elektrische Ultium ‘accuplatform’.

  Cadillac Lyriq

  Naast de Cadillac Lyriq zijn er nog enkele modellen die passen bij de Europese voorkeur voor kleinere voertuigen. De nieuwe Chevrolet Equinox bijvoorbeeld. Deze compacte crossover zou, gezien de populariteit van dit soort auto’s in Europa, een goede optie kunnen zijn. Later dit jaar wordt ook een elektrische versie van de Chevrolet Blazer verwacht. Andere recent gelanceerde GM elektrische voertuigen, zoals de Hummer en Chevy Silverado full-size pickups, zouden in Europa alleen aantrekkelijk kunnen zijn voor een niche klantengroep.

  Daarnaast heeft GM de optie om elektrische voertuigen van zijn Chinese divisie naar Europa te brengen. Dat zijn bijvoorbeeld de onlangs onthulde Buick Electra E5, een middelgrote elektrische SUV.

  Of het een succes wordt? Dat moeten we afwachten

  Jaren geleden ging GM niet bepaald over één nacht ijs, toen het concern besloot om zich terug te trekken van de Europese markt. Gezien de financiële resultaten had GM toen echter weinig keus. Maar dat betekent ook dat de terugkeer van GM naar Europa een zeer weloverwogen besluit moet zijn.

  De terugkeer naar Europa markeert wellicht een volgende belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. Met een sterke focus op elektrische voertuigen hoopt GM hier een nieuwe klantengroep aan te spreken. Aangezien elektrische voertuigen in Europa al wat meer geaccepteerd zijn, hoopt men hier een grote klantengroep aan te spreken. Evengoed zal het interessant zijn om te zien of en hoe deze modellen door de Europese autokopers zullen worden ontvangen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos