Iedereen kan profiteren van een energiecoöperatie

groene energie energiecoöperatie

Vandaag in de kranten: de overheid wil de hoeveelheid biomassacentrales beperken. Deze manier van energiewinning heeft natuurlijk ook zijn minder goede kanten. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om écht groene energie te winnen. Dat kan ook nog eens op een manier waarbij burgers het heft in eigen handen hebben.

Duurzaamheid voor iedereen

Onze e-Partner om |  nieuwe energie biedt veel mogelijkheden op dit gebied. De markt van groene energie wordt momenteel voor een groot deel beheerst door de grote energiebedrijven. De prijzen staan onder druk en er is in zekere zin sprake van een “race to the bottom”. Daarom is de coöperatieve insteek een ware verademing.

Energiecoöperaties doen niet mee aan het prijsvechten. Zij vinden dat een beleid voor korte termijn waar de klant uiteindelijk zelf voor betaalt. De coöperaties verlagen de energieprijs liever structureel en blijvend. De marges vloeien terug naar de lokale duurzame energieprojecten, besparingsprojecten en het verlagen van energietarieven. Op deze manier wordt duurzaamheid bereikbaar voor iedereen, qua prijs en beschikbaarheid. En zo is de energie van en voor iedereen.

Interessant moment om over te stappen

De coronacrisis heeft een flinke invloed op de energieprijzen. Daarom is het een interessant moment om over te stappen. De coronacrisis heeft ons geleerd dat we niet afhankelijk van anderen te veel willen zijn. Want stel je voor wat een impact het op onze samenleving heeft, als de energieproductie in het buitenland stil komt te liggen.

Energiecollectief groeit als nooit tevoren

Als we energie via het coöperatieve model opwekken, zijn we veel minder afhankelijk van energie uit het buitenland. Bovendien kunnen de burgers dan zelf kunnen beslissen over hun energievoorziening. In een energiecoöperatie hebben de burgers het heft in eigen handen en blijft ook de winst bij hen. Coöperatieve energie heeft een vlucht genomen en het energiecollectief om | nieuwe energie groeit dan ook als nooit tevoren. Steeds meer mensen begrijpen de voordelen van de lokale energiecoöperaties en kiezen hier bewust voor.

Transparantie

De mensen bepalen liever zelf hoe er energie wordt opgewekt, waar er wordt opgewekt en wat er wordt gedaan met de opbrengsten. Deze transparantie is een welkome oplossing in een wereld waarin er vaak wordt gesjoemeld met de herkomst van energie.

Meer weten over om |  nieuwe energie? Bezoek dan de e-Showroom van om |  nieuwe energie
Vorig artikelVernieuwde EV App maakt elektrisch rijden nog eenvoudiger
Volgend artikelWordt de nieuwe Citroën ë-C4 dé concurrent voor de VW ID.3?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in