De Microlino is binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar

Microlino

De Microlino, een klein elektrisch stadsautootje dat de charme van de jaren ’50 combineert met de technologie van de 21ste eeuw, maakt zijn debuut op de Nederlandse markt. Deze compacte tweezitter, geïnspireerd op de iconische BMW Isetta, moet een frisse wind brengen in het stedelijk vervoer.

Louwman, de importeur van Toyota, Lexus en BYD in Nederland, heeft de Microlino aan zijn portfolio toegevoegd. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met het Zwitserse familiebedrijf Micro Mobility Systems, de ontwikkelaar van de Microlino. De auto zal nog dit jaar beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Knipoog naar het verleden

De Microlino is niet zomaar een elektrisch autootje. Het is een eerbetoon aan de BMW Isetta, een auto die in de jaren ’50 furore maakte met zijn unieke ontwerp en compacte formaat. Net als de Isetta heeft de Microlino de deur aan de voorkant, een kenmerk dat de auto een onmiskenbare retro charme geeft. Maar in tegenstelling tot zijn voorganger, is de Microlino uitgerust met een elektrische aandrijflijn, waardoor hij perfect past in de moderne, duurzame stadsomgeving.

Compact maar krachtig

Ondanks zijn compacte formaat van slechts 2,44 meter lang en een gewicht van 450 kilo, is de Microlino behoorlijk krachtig voor een stadsautootje. Hij is uitgerust met een 17 pk en 89 Nm sterke elektromotor, waarmee hij een topsnelheid van 90 km/u kan bereiken. In tegenstelling tot de Opel Rocks en Fiat Topolino heb je voor dit autootje dus wel een rijbewijs B nodig, tenzij je hem op maximaal 45 km/u laat keuren. Er schijnt inderdaad sprake van een dergelijke ‘Lite’ versie te zijn. Afhankelijk van het gekozen accupakket, kan de Microlino een actieradius van 90, 175 of zelfs 230 kilometer bereiken. Het opladen van de accu duurt in de meeste gevallen ongeveer 4 uur.

Betaalbare stedelijke mobiliteit

De Microlino is meer dan alleen een auto; het is een oplossing voor stedelijke mobiliteit. Met zijn compacte formaat en elektrische aandrijflijn is het een ideale keuze voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een duurzaam en praktisch vervoermiddel. Bovendien is de Microlino betaalbaar, met prijzen die beginnen bij 17.990 euro. Hiermee is hij een stuk duurder dan de genoemde microcars van Opel en Fiat, maar zit hij wel ongeveer in dezelfde prijsklasse als de in onze grote steden heel populaire Biro.

Glimlach

De Microlino heeft dan zijn betere prestaties en mooiere uiterlijk als pluspunten. En juist door die unieke combinatie van retrolooks, charme en moderne technologie zou de Microlino een hele leuke toevoeging kunnen zijn. Het is een autootje dat niet alleen de nostalgie van het verleden oproept, maar ook een vlot, fluisterstil en emissievrij zijn weg vindt door het drukke stadsverkeer. En je bovendien niet alleen van A naar B brengt, maar ook een glimlach op je gezicht tovert.

Microlino

 

Vorig artikelE-Fennek: elektrisch aangedreven pantserwagen
Volgend artikelLotus breidt uit in Nederland, vier nieuwe dealers op komst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in