DB Schenker rijdt al met de Volta Zero

DB Schenker rijdt al met de Volta Zero

In een tijd waarin de logistieke sector steeds meer oog krijgt voor duurzame alternatieven, zette DB DB Schenker recentelijk een nieuwe stap in zijn groene ambities door een exemplaar van de Volta Zero aan zijn vloot toe te voegen. Dit is nog een test, aangezien het bedrijf een pre-order voor een groot aantal van deze trucks heeft geplaatst.

DB Schenker toont elektrische ambities

DB Schenker, een van de wereldleiders in logistieke dienstverlening, heeft al vaker blijk gegeven van zijn streven naar een duurzamere toekomst. Het bedrijf heeft een pre-order van bijna 1.500 volledig elektrische Volta Zero-voertuigen bij Volta Trucks besteld. Dit is een van de grootste orders in de branche. Met de toevoeging van de Volta Zero aan het wagenpark wil het bedrijf zijn positie als pionier in de transitie naar elektrisch vervoer verstevigen. Sinds kort beschikt DB Schenker over een exemplaar van de Volta Zero om deze in de praktijk te testen.

Volta Zero

De Volta Zero is niet zomaar een geëlektrificeerde versie van een bestaande truck. Het voertuig is van de grond af aan ontworpen als volledig elektrische truck, en heeft daardoor specifieke kenmerken die hem onderscheiden in de markt. Dat is niet alleen het eigenzinnige uiterlijk en de centrale zitpositie van de chauffeur. De gebruikte materialen en veiligheidsvoorzieningen van de Volta Zero zijn afgestemd op maximale efficiëntie en minimale impact op het milieu. Met een laadvermogen van 16 ton en een actieradius van 150 tot 200 kilometer is de truck bij uitstek geschikt voor stedelijke distributie.

Inzet in de Benelux

DB Schenker heeft plannen om de Volta Zero in te zetten in de Benelux, met name voor stadsdistributie. Het bedrijf werkt samen met lokale overheden om de logistieke operaties zo naadloos mogelijk te laten verlopen. Hiermee wordt niet alleen een stap gezet in de verduurzaming van het eigen wagenpark, maar ook in de bredere transitie naar groenere stadslogistiek.

De toevoeging van de Volta Zero aan de vloot van DB Schenker past in een bredere trend van elektrificatie in de logistieke sector. Andere grote spelers kijken met interesse naar deze ontwikkeling, wat de weg vrijmaakt voor verdere innovatie en adoptie van elektrische voertuigen in de branche.

“De Volta Zero is een belangrijke mijlpaal in onze strategie om een duurzamere toekomst te realiseren,” aldus een woordvoerder van DB Schenker. Ook Volta Trucks zelf is optimistisch: “We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat onze visie op een groenere toekomst deelt.” Industrie-experts zien in deze samenwerking een significante stap voorwaarts in de elektrificatie van de logistieke sector.

Proactieve investering

De inzet van de Volta Zero door DB Schenker komt op een moment dat overheden steeds strengere eisen stellen aan emissies en duurzaamheid. In verschillende Europese steden zijn al lage-emissiezones ingesteld, en de verwachting is dat deze trend zich zal voortzetten. Om te voorkomen dat het een noodzakelijke investering wordt omdat dieselvoertuigen straks verminderd inzetbaar zijn i stedelijke gebieden, heeft DB Schenker ervoor gekozen om proactief te investeren in elektrische voertuigen zoals de Volta Zero.

DB Schenker heeft aangegeven dat de introductie van de Volta Zero slechts een eerste stap is. Het bedrijf is van plan om in de toekomst meer elektrische voertuigen aan zijn vloot toe te voegen, al houdt men het wat het testen betreft voorlopig bij deze ene truck. Maar men heeft dus ook een grote pre-order geplaatst.

Voortrekkersrol

DB Schenker is een van de eerste grote logistieke bedrijven die de Volta Zero inzet en neemt hierin een voortrekkersrol in. Uiteraard onderzoeken ook andere logistieke bedrijven de mogelijkheden van elektrisch vervoer, en nieuwe elektrische modellen komen in rap tempo op de markt. Volta Trucks zelf is ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe modellen, die naar verwachting in de komende jaren op de markt zullen verschijnen. In dat kader kunnen we de stap van DB Schenker beschouwen als een stimulans voor de gehele sector om te versnellen in de transitie naar duurzaam vervoer.

Vorig artikelGratis naar de EV Experience op Zandvoort met Hankook Tire
Volgend artikelDuurtest update – Een Aiways U5 leasen: een goed idee of niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in