DAF CF Electric wordt nu ook als vuilniswagen ingezet

DAF CF Electric

De DAF CF Electric is de eerste serie volledig elektrische vrachtwagens van DAF. De Nederlandse vrachtwagenfabrikant, onderdeel van de VDL-Groep, zal eind dit jaar de eerste DAF CF Electric 6×2 trucks in de praktijk inzetten. Zij zullen bij twee Nederlandse afvalverwerkingsbedrijven dienst gaan doen als vuilniswagen.

Ideaal voor in de bebouwde kom

Vuilniswagens zijn voornamelijk actief in de bebouwde kom. Daar zorgt een dieselmotor altijd voor de nodige overlast. Ze veroorzaken daar uitstoot en lawaai. Een elektrische vuilniswagen is daar dan ook zonder meer een uitkomst. Het drie-assige chassis van de CF Electric 6×2 heeft een gestuurde naloopas en een totaalgewicht van 28 ton. De elektromotor levert maximaal 285 pk en een koppel van 2000 Nm. Hij is voorzien van een accucapaciteit met een capaciteit van 170 kWh. De accu kan volgens de fabrikant binnen 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen.

DAF CF Electric ook al in gebruik voor containervervoer

Deze twee elektrische vuilniswagens zijn niet de enige elektrische trucks van DAF die in het dagelijks leven worden getest. Zo test Rhenus Logistics-dochterbedrijf Contargo namelijk al meer dan een jaar twee DAF CF Electric 4×2-trekkers. Contargo gebruikt de elektrische DAF-trucks in de binnenhaven van Duisburg voor regionaal containervervoer.

Vorig artikelEneco eMobility garandeert stabiele Dynamic Home Load Balancing met P1 Extender
Volgend artikelIveco en Nikola Motor presenteren elektrische vrachtauto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in