Eneco eMobility garandeert stabiele Dynamic Home Load Balancing met P1 Extender

Laaddienstverlener maakt als eerste partij in Nederland DHLB voor iedereen mogelijk

Door Eneco eMobility

Eneco eMobility presenteert In samenwerking met IUNGO,  een ervaren ontwikkelaar van energiemanagementsystemen voor bedrijven en consumenten, de P1 Extender voor Dynamic Home Load Balancing (DHLB). Met deze extender wordt DHLB voor iedereen met een slimme meter mogelijk.

Deze P1 Extender zorgt ervoor dat nu met elk type slimme meter met een softwareversie van DSMR 4.0 of hoger kan worden gecommuniceerd. Zo kan een stabiele DHLB altijd worden geïnstalleerd. Met deze functie maakt een gebruiker voortaan optimaal gebruik van de capaciteit van de stroomaansluiting en laadt de auto tegelijkertijd altijd veilig. Ook kunnen gebruikers hun verbruiksmanager op de P1 Extender aansluiten, waardoor ze precies kunnen zien hoeveel stroom ze verbruiken. De P1 Extender is uitvoerig getest bij meer dan 100 installaties en wordt per direct ingezet bij alle DHLB-installaties vanuit Eneco eMobility.

P1-uitgang met DHLB-oplossing altijd stabiel en bereikbaar

Auto’s krijgen grotere batterijen en vereisen daardoor een hoger laadvermogen dan huidige EV’s om in dezelfde tijd vol te laden. De beperking van de stroomaansluiting wordt dus steeds belangrijker. Steeds meer huishoudens met een elektrische auto maken daarom gebruik van Dynamic Home Load Balancing van Eneco eMobility. Voor de functionaliteit van DHLB wordt gebruik gemaakt van de P1-uitgang van de slimme meter.

Bart Fick, senior product developer bij Eneco eMobility, legt uit: “De slimme meters praten allemaal dezelfde taal, maar soms met een ander dialect, om het zo te zeggen. Daar kon de standaard Home Load Balancing-functionaliteit niet altijd mee overweg. Daarnaast is het P1-signaal niet ontworpen om lange afstanden af te leggen, waardoor we DHLB alleen konden garanderen als de afstand tussen de meterkast en het laadpunt maximaal 15 meter was. Met de P1 Extender van IUNGO ondervangen we deze valkuilen en kunnen we DHLB dus in ieder huishouden installeren.”

Automatische aanpassing laadvermogen

Met DHLB meet een laadpunt continu hoeveel stroom een huishouden verbruikt. Daar past het laadpunt vervolgens zijn vermogen op aan, om de aansluiting niet te overbelasten. Wanneer er weinig stroom wordt verbruikt, krijgt het laadpunt meer vermogen ter beschikking. Wanneer er bijvoorbeeld een wasdroger aan staat, laadt het laadpunt automatisch minder snel. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de capaciteit van een stroomaansluiting, zonder dat het maximale vermogen van de stroomaansluiting wordt overschreden. Hierdoor laad je altijd zo snel en veilig mogelijk.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven