Meestal wijkt een productiemodel niet al te veel af van het aanvankelijke gepresenteerde concept. Dat is ook het geval bij de Aiways U6. Deze lijkt als twee druppels water als de Aiways U6 Ion. Hij staat op dezelfde basis als de U5 maar heeft een beduidend sportiever en stoerder jasje.
Toch in productie
Toen Aiways ongeveer een maand geleden de foto’s van de U6 Ion vrijgaf, was het maar de vraag of deze ooit in productie zal gaan. Zo goed schijnt het namelijk niet te gaan met Aiways, het bedrijf dat in 2017 werd opgericht door oud-medewerkers van SAIC en Volvo China. Het eerste model, de Aiways U5, wordt tot nu toe niet al te best verkocht. Desondanks onthulde het bedrijf nu een tweede productiemodel. Aiways kondigde aan dat men de productie van de U6 zal opstarten en dat de eerste leveringen waarschijnlijk begin 2022 mogen verwachten.
Uiterlijk
Maar ondanks het sportievere uiterlijk krijgt de Aiways U6 (voorlopig) geen vierwielaandrijving. De voorwielen worden aangedreven door een elektromotor van 140 kW die zijn energie betrekt uit een 53 of 63 kWh accupakket. Het koppel bedraagt 315 Nm waarmee de U6 in 7,6 seconden naar de 100 km/u accelereert. Verder werkt Aiways aan een topmodel met een grotere accu dat een actieradius van zo’n 650 km (NEDC) heeft.
Ook wat dat betreft dus weinig verschil met de Aiways U5. De styling van het interieur is wel compleet anders met een aflopende achterkant, andere koplampen, een groot glazen dak en een heuse bodykit. De achterkant met zijn subtiel aflopende dak heeft wel iets weg heeft van een coupé. Het ontwerpteam stond onder leiding van een legende. De Japanse autodesigner Ken Okuyama was ook mede verantwoordelijk voor het ontwerp van diverse respectabele sportwagens.
Interieur
Ook het interieur is geheel anders als van de U5. Die heeft drie middelgrote displays, de U6 heeft er slechts twee terwijl het digitale instrumentenpaneel een stuk kleiner is. Het centrale display is wel behoorlijk groot, met een diagonaal van 14,6 inch. Ook het tweespaaks stuurwiel is nieuw en op de plaats van de transmissieknop zit nu een hendel. Verder is het interieur heel aardig state of art, clean en stijlvol, maar ook met wat merkwaardige details. Zo bevinden de bedieningselementen voor de airconditioning zich merkwaardig genoeg op de middentunnel.