Zwitserse e-trikes voor Australische Post

Tegen het einde van 2020 zal Australia Post ongeveer 2.000 elektrische bestelauto’s van KYBURZ Zwitserland onderweg hebben. De driewiel elektrische voertuigen worden in Zwitserland geassembleerd en zullen de postbezorger in Australië ook dit jaar al helpen om de enorme stroom aan kerstpakketten aan te kunnen. In februari jl. Was er namelijk al een bestelling van 1.000 e-trikes. Daar komen er nu nog eens 1.000 bij.

Hoewel de uitlevering van de eerste bestelling nog maar net is begonnen – volgens Kyburz “zijn twee zeevrachtcontainers gevuld met KYBURZ DXP-voertuigen momenteel vanuit de Embrach-productiefabriek op weg naar Australië”. De totale uitlevering van de bestellingen is gepland voor de komende drie jaar. Met de meer dan 150 eDV’s die momenteel al voor bezorging zijn ingezet, verwacht Australia Post dat de volgende partij van 961 voertuigen omstreeks februari 2020 in heel Australië onderweg zijn.

Laadvermogen van 120 tot 270 kg

De EV’s die in Australië worden gebruikt, rijden met snelheden tot 45 km / u en bieden een bereik tot 115 km. Het laadvermogen is 120 kg of 270 kg met een aanhangwagen. De KYBURZ DXP’s vormen de ruggengraat van de Australische elektrische bezorgvloot. Elk voertuig is uitgerust om meer dan 100 kleine pakketten en maximaal 1.200 brieven te vervoeren. In het geval van kleine pakketten uit de online handel verwacht Australia Post dit jaar een toename van 20% en dus een recordvloed aan bezorgingen.

Ook de General Manager Deliveries Queensland, Angela Creedon benadrukt het belang van de voertuigen voor de service. Meer nog, het bedrijf “heeft speciaal de e-trike speciaal voor Australian Post gemodificeerd. Zo zijn er een overhead luifel, dashcams, een hydraulische stoel, snelheidsbegrenzers, motor startonderbrekers en automatische laadvergrendeling systemen, alles gebaseerd op feedback van de postbezorgers,” stelt Creedon. Kyburz biedt inderdaad een reeks bezorgtrikes die kunnen worden aangepast. Alle elektrische voertuigen worden gemaakt in de fabriek van het bedrijf in Embrach in het kanton Zürich.

5.980 elektrische bestelwagens en e-bikes

De Zwitserse EV’s zijn echter slechts een onderdeel van een grotere elektrificatie offensief van Australia Post. In 2017 is al een begin gemaakt met het testen van elektrische bestelwagens en heeft het offensief sindsdien uitgebreid naar alle Australische staten. In de komende drie jaar zullen minstens 5.980 elektrische bestelwagens en andere lichte voertuigen Down Under worden ingezet. Dit omvat ook de uitrol van 4.000 nieuwe e-bikes.

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven