WEVC gaat PACES-platform inzetten voor in serie geproduceerde bedrijfswagens

WEVC PACES elektrische bestelwagen

De in Cornwall gevestigde Watt Electric Vehicle Company (WEVC) heeft al de op de Porsche 356 geïnspireerde elektrische Coupé in productie. Deze staat op het eigen PACES-platform, dat WEVC nu ook voor elektrische bedrijfswagens wil gebruiken. Aansluitend wil men ook contractproducent worden.

PACES-platform

In de plannen die WEVC onthulde, staat dat men in de Midlands een fabriek wil oprichten waar men vanaf 2023 zo’n 5.000 elektrische bedrijfsvoertuigen per jaar wil gaan bouwen. Deze voertuigen zullen worden geproduceerd op het modulaire PACES-platform voor elektrische voertuigen. Het bedrijf ziet dit platform als de perfecte basis voor toekomstige elektrische bestelwagens, vrachtwagens en bussen. De afkorting PACES staat voor ‘Passenger And Commercial EV Skateboard’. Het is volgens WEVC flexibel, schaalbaar, licht en relatief goedkoop. Het kan worden gebruikt voor bijna elk formaat of elke vorm elektrisch voertuig. Daarbij kan men aan alle ISO-voorschriften en Europese normen voor typegoedkeuring van kleine series voldoen.

Het platform is bedoeld als basis voor op maat gemaakte bestelwagens, vrachtwagens en bussen voor de ‘last mile’. Het eerste prototype zal WEVC in het eerste kwartaal van volgend jaar onthullen. Dit project wordt ondersteund door Innovate UK via de ‘Transitioning To Zero Emission Vehicles Collaborative Research and Development’ competitie.

Ook contractfabrikant van sportwagens en personenwagens

WEVC wil ook sportauto’s en elektrische voertuigen voor andere merken gaan produceren. Daarom plant naast de bestaande fabriek in de Midlands voor 2023 ook een nieuwe EV-fabriek in Cornwall.

Coupé

WEVC is ook een fabrikant van sportieve EV’s in het hoogste segment. In St Columb Major bouwt WEVC na meer dan 12 maanden van testen en ontwikkeling de Coupe, een elektrische sportwagen die op de Porsche 356 is geïnspireerd. Dit is de eerste productieauto die gebruik maakt van het PACES-platform.

WEVC Coupé EV

Deze Coupe combineert een retro-uitstraling met ultramoderne EV-technologie waarbij het accupakket structureel in het chassis is geïntegreerd. Opvallend is het geringe gewicht van deze achterwielaangedreven sportauto. Hij weegt ondanks de 40 kWh-accu namelijk minder dan 1.000 kg. Dankzij een 120 kW elektromotor, die in het midden is gemonteerd, heeft de Coupé nagenoeg een 50:50 gewichtsverdeling. Hij accelereert in zo’n 5 seconden naar 100 km/u en heeft aan actieradius van ongeveer 365 km.

Er worden 21 eenheden van de Launch Edition van de Coupé gebouwd, deze zijn verkrijgbaar vanaf £ 81.250. De eerste leveringen starten begin 2022.

Vorig artikelDe eerste teaserfoto’s van de Smart eSUV
Volgend artikelEuropese leveringen Tesla Model Y zijn begonnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in