Homee-NieuwsDe eerste teaserfoto’s van de Smart eSUV

De eerste teaserfoto’s van de Smart eSUV

Eindelijk zal Smart zijn eerste elektrische SUV onthullen. Dat zal volgende maand gaan gebeuren op de IAA die dit jaar voor het eerst in München plaats zal vinden. Maar er circuleren nu al wat teaserfoto’s van de elektrische crossover.

Daimler en Geely

Het merk Smart is binnenkort eigendom van Daimler en het Chinese Geely. De Daimler Group heeft brengt het merk volgend jaar namelijk onder in een joint venture met de Chinese autofabrikant, die ook al grootaandeelhouder van Daimler is. Geely heeft in Europa nog meer in de melk te brokkelen want het is ook 100% eigenaar van Volvo Car, Polestar en Link&Co.

De ontwikkeling en productie van Smart zullen naar China verhuizen, het ontwerp wordt in Duitsland gemaakt. De SUV biedt naar verluidt een voorproefje van de designtaal van de nieuwe generatie modellen van Smart. Het ontwerp duidt op een verdere ontwikkeling van het klassieke Smart-design dat zich richt op compacte ‘hightech’ auto’s in het premium segment.

Smart eSUV elektrisch teaser foto

Première in München

Wat we komende maand op de IAA Mobility in München te zien krijgen, is nog niet het definitieve productiemodel maar een conceptauto. We mogen verwachten dat het definitieve model van de eSUV– die in 2022 op de markt komt – niet al te veel van de conceptauto afwijken.

De eSUV wordt de eerste Smart die volledig als elektrische auto is ontworpen. Sinds vorig jaar biedt Smart alleen nog maar elektrische versies van de tweezits ForTwo en de grotere ForFour aan maar deze zijn afgeleid van de eerdere benzineversies. In een verklaring zegt Smart dat het exterieurontwerp de verandering van het merk benadrukt.

Designtaal

De schets geeft een aardige indicatie van het model terwijl de foto’s vooral de designtaal en details laten zien. Het grote glazen panoramadak met omliggende lichte rand wordt een van de belangrijkste designkenmerken. Die rand creëert een optisch effect waardoor het dak boven de carrosserie lijkt te zweven. “De harmonieuze combinatie van de glanzend witte lak en het goudkleurige dak draagt aanzienlijk bij aan de elegante hightech uitstraling van de eSUV Concept,” zegt Sieber.

Smart eSUV elektrisch teaser foto

Kai Sieber, hoofd design bij Smart: “Smart evolueert, wordt meer en meer high-end, benadrukt het high-tech aspect en staat voor een hoge graad van verfijning en kwaliteit”.

Gorden Wagener, hoofd design van Daimler, vertelde in mei dat “Smart eindelijk volwassen wordt”. Smart wil ook af van het plastic-achtige uiterlijk. Wagener beloofde in plaats daarvan “een cleane maar betaalbare luxe van binnen en een serieuze uitstraling van buiten”.

Zustervoertuig van de toekomstige Volvo XC20?

De Smart eSUV zou ook wel eens het zustervoertuig van de toekomstige Volvo XC20 kunnen worden. Hij is naar verwachting tussen de 4,20 m en 4,30 m lang en wordt gebouwd op Geely’s SEA-platform (Sustainable Experience Architecture) dat ook wordt gebruikt door Volvo en Link&Co.

Afhankelijk van de versie zal het accupakket een capaciteit van maximaal 70 kWh krijgen. Hiermee zou een actieradius van 400 km mogelijk moeten zijn. De auto zal worden aangedreven door één of misschien wel twee elektromotoren met een systeemvermogen tot mogelijk meer dan 200 pk.

Smart eSUV

Distributiemodel

Smart breidt zijn aanwezigheid op de Europese markt in een snel tempo uit, zei Smart’s hoofd verkoop Daniel Lescow. “Wij zijn verheugd dat wij reeds met succes dochterondernemingen hebben opgericht in alle belangrijke Europese markten en marktmanagers aan boord hebben,” aldus Dirk Adelmann, hoofd van Smart Europe GmbH. “We zijn klaar om Smart’s visie op de toekomst van stedelijke mobiliteit werkelijkheid te laten worden.”

Smart werkt ook aan een nieuw, datagedreven distributiemodel. “Smart is geboren met een visie om de beste mobiliteitsoplossingen van de toekomst te realiseren,” zei Smart’s hoofd verkoop Daniel Lescow. “Met onze data-gedreven aanpak, zal Smart direct in contact komen met klanten en fans, het aanbieden van een transparante en handige omni-channel customer journey. Daarnaast zullen we de inspanningen van de retailpartners ondersteunen, zodat zij zich kunnen richten op het bieden van de best mogelijke verkoop- en aftersales-service-ervaring.”

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos