Energica ziet omzet meer dan verdubbelen

Energica elektrische motorfietsen

Dat de verkoop van elektrische motorfietsen lucratief kan zijn, laat de Italiaanse fabrikant Energica zien. De verkoopcijfers van Energica zitten wereldwijd enorm in de lift. Ze zijn zelfs meer dan verdubbeld.

Volgens het Amerikaanse magazine Electrek zijn de verkoopcijfers van Energica met maar liefst 104 procent gestegen. Een indrukwekkend resultaat voor de in Modena gevestigde fabrikant. Tijdens de ‘Energica Week 2022’ presenteerde Energica ook zijn nieuwe hoofdvestiging met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. Energica verdubbelde zowel de oppervlakte aan kantoren als productieruimtes. Dit om aan de groeiende vraag naar volledig elektrische motorfietsen te voldoen.

Amerikaanse markt

Een groot deel van die stijging komt overigens voor rekening van de Amerikaanse markt. Hoewel je zou zeggen dat men daar over het algemeen vrij behoudend is wat betreft elektrisch rijden, zag Energica de omzet daar vervijfvoudigen.

Nog meer dealers

Het dealernetwerk van Energica is inmiddels uitgebreid tot 95 dealers wereldwijd. De belangrijkste markten naast de VS, waar het aantal dealers steeg van 14 naar 25, zijn Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Maar de elektrische motorfietsen van Energica zijn sinds kort ook verkrijgbaar in diverse Oost-Europese landen, Australië, Pakistan en Nepal.

Vier modellen

Het leveringsprogramma van Energica omvat momenteel vier modellen: de Experia (een tourmodel met hoogwaardige rijeigenschappen), de Eva Ribelle (een state of the art elektrische ‘naked bike’), Ego (een op de eerdere MotoE gebaseerde elektrische supersport motorfiets) en EsseEsse9 (combineert klassieke lijnen met moderne techniek).

Energica Inside

Ook heeft Energica een nieuwe businessunit opgezet. Energica Inside moet andere fabrikanten helpen om de aandrijflijnen van Energica in hun eigen elektrische voertuigen te implementeren. Dit hoeven niet alleen motorfietsen te zijn. De aandrijflijnen van Energica zijn naar eigen zeggen geschikt voor alles wat rijdt, vaart of vliegt. Voor deze doeleinden kan Energica naast complete aandrijflijnen ook alle voornaamste componenten leveren.

Vorig artikelDe AgileX Ranger is de ultieme bezorgrobot
Volgend artikelToyota introduceert met de Bz3 ook een elektrische sedan

1 REACTIE

  1. Hier zullen veel pertrolheads van balen.

    Ze hadden zich juist ingegraven met anti argumenten als een beperkte range, accu’s die degraderen en waterstof bullshit.

    Het blijkt juist dat fossiel aan het degraderen is (ja vervelend, jammer) en EV’s oerdegelijk zijn.

    Op naar de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in