samenwerking Fisker Foxconn Project PEAR

Samenwerking Fisker en Foxconn moet leiden tot baanbrekend concept

Foxconn, een van Apple’s grotere contractfabrikanten, gaat zich behoorlijk roeren in de automotive branche. Na het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met Byton gaat Foxconn ook in zee met Fisker. Die twee bedrijven willen samen een baanbrekend concept ontwikkelen.

De ambities van dat project liegen er niet op. Men stelt dat men daarmee een nieuw segment gaat vormen en een kwart miljoen auto’s per jaar gaat bouwen. De productie moet eind 2023 beginnen. Dat is een hele uitdaging voor beide bedrijven. De Deen Henrik Fisker is een begenadigd ontwerper, maar Fisker heeft geen eigen ‘elektrisch platform’ en Foxconn komt nog maar net kijken in de wereld van e-mobiliteit.

Project PEAR

Het gezamenlijke project van Foxconn en Fisker krijgt de codenaam “Project PEAR”. Die afkorting staat voor Personal Electric Automotive Revolution. De wereldwijde marktintroductie van het voertuig is gepland vanaf eind 2023. Als dit project van de grond komt, dan wordt dit het tweede voertuig van het merk Fisker. Want als het goed is dan lanceert Fisker eind volgend jaar de Ocean. Deze elektrische SUV wordt door contractfabrikant Magna Steyer gebouwd.

Baanbrekend

Zoals gezegd moet Project PEAR een baanbrekend voertuig voortbrengen. Henrik Fisker: “We hebben ons bedrijf opgericht om alle conventies in de auto-industrie te doorbreken. De oprichting van Project PEAR met Foxconn brengt twee gelijkgestemde en complementaire bedrijven samen. Die zijn beide gericht op het creëren van nieuwe waarden in een traditionele industrie. We zullen een voertuig creëren dat sociale grenzen overschrijdt en een combinatie biedt van geavanceerde technologie, attractief design, innovatie en waar voor je geld. Tegelijkertijd komen we onze belofte na om ’s werelds meest duurzame voertuigen te creëren.”

Revolutionair snelle ontwikkeling

Naar verwachting duurt het slechts 24 maanden om Fisker’s tweede voertuig op de weg te krijgen. Volgens Young-way Liu, voorzitter van Foxconn Technology Group, kan men de tijd van onderzoek en ontwikkeling tot productie namelijk halveren. Hij heeft ook vertrouwen in de samenwerking tussen de twee bedrijven, “die samen het potentieel van de elektrische auto-industrie zullen ontsluiten”. Foxconn kan een belangrijke rol spelen in het succes van de elektrische auto, zegt hij: “We hebben een uitzonderlijke, verticaal geïntegreerde wereldwijde toeleveringsketen en het beste team in onze industrie om die te beheren. In combinatie met onze cumulatieve technische capaciteiten is Foxconn de afgelopen 40 jaar van cruciaal belang geweest voor het succes van veel ICT-bedrijven en we kijken ernaar uit om dat succes met Fisker voort te zetten,” concludeerde Liu.

Ontwerp blijft een verrassing

Wat het ontwerp van de tweede elektrische auto van Fisker houdt het bedrijf zich op de vlakte. Henrik Fisker liet alleen het volgende weten: “Net als in de tijd dat Isaac Newton zich de krachten van de zwaartekracht realiseerde, kwam de inspiratie voor dit project uit een aantal onconventionele bronnen. De ontwerpschets geeft aan welke richting we uit willen. Maar gezien het niveau van innovatie dat voor dit voertuig is gepland, ben ik van plan om het definitieve ontwerp tot het laatst mogelijke moment een verrassing te laten.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven