Rij-impressie van de Ford Mustang Mach-E

Natuurlijk is er veel te doen geweest over de naam van de nieuwe Ford Mustang Mach-E. Het zou geen ‘echte Mustang’ zijn. Maar wat is dan wel de definitie van een echte Ford Mustang, of die nu elektrisch is of niet? In ieder geval een sportieve, fijn rijdende auto, en dat is de Mach-E absoluut.

Elektrisch is nu eenmaal de toekomst

Om een eind te maken aan het gedoe over de naam Mustang: de verbrandingsmotoren hebben nu eenmaal hun beste tijd gehad. Dat moeten ook steeds meer petrolheads accepteren. Straks genieten we niet meer van het brullen of grommen van een zware benzinemotor, maar van het ‘spinnen’ van een moderne, zuinige en vooral schone elektromotor. En zo’n elektromotor is gewoon de ideale krachtbron voor een auto, daar kunnen we niet omheen. Welke motor geeft er nog meer het maximale koppel vanaf nul toeren, om daarna enthousiast, fluisterstil en zonder een centje pijn door te accelereren naar zijn maximale toerental? Precies! Nostalgie is alleen maar een gevoel, en dat wint het nooit van de immer voortschrijdende technologie.

Ford Mustang Mach-E

Gaat de Mustang Mach-E het maken?

Werner Budding mocht als een der eerste rijden met de Ford Mustang Mach-E. Een auto waar mee om te doen is dan de omstreden naam. Het is de eerste elektrische Ford, en dat (in Europa althans) in een segment waarin Ford al decennia lang niet meer actief was. Gaat deze Ford Mustang Mach-E het maken, in een markt waarin de Tesla Model 3, Polestar 2, Audi e-tron, Jaguar I-Pace, Volvo XC 40 Recharge en binnenkort ook de Tesla Model Y de dienst uit maken? Dat zou best wel kunnen.

Ford Mustang Mach-E

Zoals je in de video kunt zien, heeft Ford met de Mustang Mach-E gewoon een heel mooi product neergezet. Een auto die heel prettig rijdt, met een bijzonder fijn werkende one pedal-bediening die de auto écht tot stilstand brengt. Verder heeft de Mach-E prima gebruiksmogelijkheden en niet te vergeten een flinke accu, meer dan voldoende vermogen, vierwielaandrijving en een uitermate goed werkende persoonlijke assistent waarmee je zelfs op goede voet met je schoonmoeder kunt komen te staan.

Ford Mustang Mach-E rij-impressie werner budding

Nog net genoeg ‘Mustang’

Bovendien ziet hij er goed uit. De motorkap en de achterlichten geven hem nog net dat vleugje ‘Mustang’. En verder is het gewoon een prettig ogende SUV. Wil je meer weten over de Ford Mustang Mach-E, en zien hoe deze er in ‘real life’ uitziet? Neem dan even de tijd om de video van Werner Budding te bekijken.

 

Rij-impressie: Werner Budding
Camera: Rob Steltman
Tekst: Bas van der Weerd

Vorig artikelTesla biedt de Model Y nu toch ook als ‘Standard Range’ aan
Volgend artikelSony is de Vision-S al aan het testen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in