donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsTesla biedt de Model Y nu toch ook als ‘Standard Range’ aan

  Tesla biedt de Model Y nu toch ook als ‘Standard Range’ aan

  De Tesla Model Y wordt op dit moment alleen in de VS en China gebouwd en geleverd. Later dit jaar komt hij ook in Europa op de markt. Wie op de website van Tesla de VS als thuisland kiest, ziet dat je hem daar niet alleen als Long Range en Performance, maar ook als de goedkopere Standard Range kunt bestellen.

  Actieradius

  Die Model Y ‘Standard Range’ zou eerst wel in het programma komen maar werd later weer geschrapt. Dit omdat Elon Musk de actieradius ‘onacceptabel’ achtte. De actieradius bedraagt dan ook ‘slechts’ ongeveer 393 kilometer (EPA). Als we dit omrekenen aan de hand van de verhouding WLTP/EPA bij de Model 3 Long Range, dan komen we uit op 364 kilometer volgens WLTP. Dat is inderdaad heel wat minder dan de geschatte WLTP-bereiken van 485 kilometer voor de Long Range en 450 kilometer voor de Performance.

  Tesla Model Y Standard Range

  Maar hij is ook 8.000 dollar goedkoper. In Europa kun je die goedkopere versie dus nog niet bestellen. Jammer, want de actieradius van de Tesla Model Y Standard Range zou voor veel mensen meer dan genoeg zijn. De vanafprijs van de Model Y zou dan naar schatting zo’n 57 mille bedragen. Daardoor komt hij qua prijs ook veel dichter bij Europese concurrenten. De Volkswagen ID.4 Life met 77 kW accu en 521 km bereik kost bijvoorbeeld minder dan 50 mille. Ook veel zakelijke rijders zouden met deze uitvoering prima genoeg uit de voeten kunnen. Nu de lage bijtelling van toepassing is op een steeds lager fiscale waarde, doen die graag wat water bij de wijn. Maar wie weet rolt die Standard Range straks ook in de Europese Gigafactory van de band.

  Tesla Model Y derde 3e zitrij zeven 7 zitplaatsen

  Derde zitrij

  Een andere nieuwe toevoeging aan de configurator is de optionele derde rij zitrij. Daar is al eens eerder sprake van geweest maar daar was Tesla nooit heel concreet in. Maar binnenkort kun je de Tesla Model Y ook bestellen met zeven zitplaatsen. De optie staat al in de configurator, je kunt hem alleen nog niet activeren. Dat moet later dit jaar wel het geval zijn. In tegenstelling tot de derde zitrij bij de model S, die achterstevoren is geplaatst, kijken de twee achterste zitplaatsen naar voren. Hierdoor laten is de been- en hoofdruimte uiteraard wel wat beperkter. Over het uitzicht opzij zullen we het maar helemaal niet hebben.

  De Model Y die Tesla aan Europese klanten gaat leveren, wil Tesla in de nieuwe fabriek in de buurt van Berlijn bouwen. Die fabriek is nog steeds in aanbouw, en de bouw loopt nogal wat vertraging op.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos