donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsSony is de Vision-S al aan het testen

  Sony is de Vision-S al aan het testen

  Ruim een jaar na de première van de Vision-S geeft Sony meer details over de elektrische auto vrij. Daarbij is in ieder geval duidelijk, dat het Sony menens is met de Vision-S. Want Sony is het ook aan het testen, en doet dat zelfs in Oostenrijk.

  Dat laatste is mede omdat het ontwikkelingscentrum in het Oostenrijkse Graz is gevestigd. Daar is in december de laatste hand gelegd aan het eerste prototype van de Vision-S. Sony verklaarde ook dat het verder gaat met de ontwikkeling van de Vision-S en het bedrijf deze ook in andere landen gaat testen. Hoe de huidige testritten verlopen, kun je zien in deze video:

   

  Serieproductie

  Helaas gaf Sony geen commentaar op een eventuele serieproductie. Maar Sony verklaart wel dat men het doel heeft om bij te dragen “aan de evolutie van de mobiliteit”. Het lijkt ook niet onwaarschijnlijk dat Sony en de samenwerkende partners rond de Vision-S daadwerkelijk aan een serieproductie denken. Dat vermoeden wordt versterkt door de uitspraak van Continental’s Horst Schaffer die “het gevoel heeft dat alle betrokkenen dit voertuig zo snel mogelijk op de weg willen krijgen”.

  Partners

  Verder zou Sony met diverse partners samenwerken. Daarbij is het ook niet geheel toevallig dat het ontwikkelingscentrum in Graz is gevestigd. Daar zit immers ook Magna, een van de grotere contractfabrikanten op dit gebied en ook een van de grootste toeleveranciers in de automotive branche. Magna ondersteunde Sony op vele gebieden, van engineering tot integratie met andere leveranciers. Ook hielp Magna Sony met de realisatie van het prototype. Naast Magna zijn ook Benteler, Bosch, NVIDIA, Continental, Qualcomm, ZF, Elektrobit, Blackberry, Gentex en HERE bij het project betrokken.

  Prestaties

  Al eerder werd gemeld dat de Vision-S twee motoren van 200 kW heeft, die alle vier de wielen aandrijven. De topsnelheid bedraagt 240 km/u en de auto kan in 4,8 seconden van nul naar 100 accelereren. Er is geen informatie over de capaciteit van het accupakket beschikbaar.

  Sensoren

  De veiligheidsvoorzieningen van de Sony Vision-S maken gebruik van 40 sensoren om het exterieur en het interieur van de auto te controleren. Vorig jaar waren dat er nog 33. Toen wilde Sony nog “de functionaliteit van de sensorfuncties aantonen” door zijn sensoren in de auto te integreren. We kregen toen nog even de indruk dat het er Sony alleen om ging om de mogelijkheden van Sony’s oplossingen voor de automobielindustrie te demonstreren. Maar nu lijkt het bedrijf toch echt op de bouw van een elektrische auto te focussen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos