Canoo elektrische bestelwagen

Productie elektrische bestelwagen Canoo start in 2022

Canoo, de startup die een elektrische bestelwagen op de markt wil brengen, publiceerde een aantal nieuwe details over zijn eerste model. Om te beginnen gaf het bedrijf eindelijk de prijs vrij. De volledig elektrische bestelwagen van Canoo zal verkrijgbaar zijn vanaf ongeveer 27.000 euro.

Ook zijn de orderboeken geopend. Een definitieve bestelling zit er nog niet in, maar een pre-order is al mogelijk tegen een aanbetaling van $100. De elektrische bestelwagen staat op een speciaal voor dit doel ontwikkeld platform, waarbij men vooral gelet heeft op een zo laag mogelijke TCO (Total Cost of Ownership). Dat platform is een eigen ontwikkeling van Canoo en beschikt over een elektromotor met een vermogen van 147 kW (200 pk). Canoo biedt de bestelwagen in eerste instantie in twee varianten aan, de MPDV1 en MPDV2. Later volgen er nog meer. Men heeft een beperkte productierun gepland voor 2022. Vanaf 2023 wil Canoo de productie opschalen en de elektrische bestelwagen op grote schaal aanbieden. In eerste instantie in Noord-Amerika, Europa volgt later.

Canoo Van elektrische bestelwagen

Tony Aquila, Executive Chairman van Canoo: “We hebben onze multifunctionele bestelwagen van binnenuit ontworpen, met speciale aandacht voor de ergonomie van de bestuurder, zodat hij of zij gelukkiger en productiever kan zijn op zijn of haar werk. Het voertuig is betaalbaar en biedt een grotere laadcapaciteit dan andere huidige elektrische bestelwagenmodellen in zijn klasse. We willen de totale eigendomskosten verlagen en het rendement op de investering verhogen voor iedereen, van de kleine lokale ondernemers tot grote wagenparken”.

Laagste TCO, grootste laadvolume

Canoo streeft met de elektrische bestelwagen niet alleen naar de beste TCO, maar ook naar een grote actieradius, optimaal ruimtegebruik en lage onderhoudskosten. Uiteraard speelt het duurzaamheidsaspect een grote rol. De laadruimte zou ruim 30 procent meer volume hebben dan andere populaire bestelwagens in vergelijkbare segmenten. Door het eigen platform te gebruiken verwacht het bedrijf de materiaal- en servicekosten te kunnen reduceren. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen voor de klanten.

Veelzijdig ontwerp

Het multifunctionele ontwerp van het elektrische voertuig is een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie en moet een breed scala aan klanten bedienen. De bestelwagen is specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kleine bedrijven en grote distributiebedrijven, vertelt Aquila. Het praktische, doordachte ontwerp in combinatie met de naar eigen zeggen gunstigste TCO van de industrie, maakt de bestelwagen ook interessant voor aannemers, nutsbedrijven, servicemonteurs en nog veel meer.

Extra laag platform

Het elektrische platform van Canoo is een van de vlakste in de industrie. De instaphoogte is bijvoorbeeld slechts 43 centimeter. Dat zorgt niet alleen voor een gemakkelijke toegang tot het voertuig. De geringe hoogte van het platform maakt ook een groter laadvolume mogelijk. Dit volume wordt ook nog eens gemaximaliseerd door Canoo’s kenmerkende ‘driver-forward’ architectuur. Het voertuig is van ‘binnenuit’ ontworpen voor een optimale ergonomie, en dus ook een optimale productiviteit van de gebruiker.

Canoo elektrische bestelwagen Driver Forward concept

Twee varianten

De twee voertuigvarianten, afgekort MPDV1 en MPDV2, zijn elk verkrijgbaar met drie accuformaten, De capaciteit bedraagt 40, 60 of 80 kWh. De MPDV1 heeft een laadvolume van maximaal 5,7 kubieke meter en een WLTP-bereik tussen de 270 en 483 kilometer. In de iets grotere MPDV2 past 12,7 m3 aan lading en kan de bestuurder rechtop staan in de laadruimte. Door die grotere hoogte is de actieradius weer iets minder groot, van 177 tot 402 kilometer. Canoo is bezig met de voorbereidingen voor een derde, nog grotere variant.

Maatwerk

Grote klanten zoals logistieke bedrijven en pakketbezorgers, retailers en andere grote bedrijven kunnen samen met Canoo een op maat gemaakt voertuig ontwikkelen. Het kan daardoor precies aan hun specifieke behoeften voldoen.

Bi-directionele lader

Ook kan Canoo de bestelwagen uitrusten met een bi-directionele lader. Niet om V2G mogelijk te maken, maar om het voertuig ook als energiebron te laten dienen als een stroombron voor elektrisch gereedschap of laptops.

Canoo elektrische bestelwagen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven