woensdag, 7 december, 2022
Homee-NieuwsŠkoda-CEO bevestigt komst ID.1-variant

Škoda-CEO bevestigt komst ID.1-variant

Dat Volkswagen ook bezig is met de ontwikkeling van een ID.1, daar hoeven we niet aan te twijfelen. Maar een echt concrete officiële bevestiging ontbreekt nog steeds. Škoda’s nieuwe CEO Thomas Schaefer bevestigt nu dat Škoda in ieder geval met een eigen variant van de ID.1 zal komen.

Vanuit Volkswagen zijn er tot nu toe alleen een aantal hints richting een ID.1 en ID.2 genoemd. Ook is bekend dat de Duitse autofabrikant een hele reeks elektrische auto’s rond het ID-submerk wil opbouwen. Maar de bevestiging van Thomas Schaefer is een van de weinige echt concrete bevestigingen.

Onderstaand de vertaling van een interview dat het Tsjechische magazine Nacionalna Klasa met Thomas Schaefer had, en waarin de nieuwe CEO van Škoda bevestigt dat het Tsjechische merk ook een versie van dit model zal hebben. “We zullen zeker proberen dat voorbeeld te volgen. Als er een platform is, gaan we proberen er iets slims mee te maken – het zal er zeker heel anders uitzien“, aldus Schaefer. Hij zei dat het gemak van de Volkswagen-familie is dat “je niet alles zelf hoeft te doen”.

De verwachting is dat het instapmodel op het MEB-platform ongeveer vier meter lang zal zijn. Dat is de lengte van de huidige Polo, hij wordt dus iets langer dan de hierboven afgebeelde CitiGo. Vanuit de Volkswagen Group werd al gecommuniceerd dat de prijs van het toekomstige model ongeveer € 25.000 zal bedragen. Een bedrag waar Škoda waarschijnlijk nog onder zal komen. Voorlopig is er nog geen bevestiging van de speculatie dat VW een kleinere SUV plant op hetzelfde platform onder de naam ID.2.

Schaefer waarschuwde verder dat dit elektrische model van Škoda waarschijnlijk pas halverwege het decennium komt. Dit omdat het bedrijf zich eerst richt op de première van de elektrische crossover Enyaq iV. Daarna volgt een kleinere hatchback (vergelijkbaar met de ID.3?). Schaefer liet ook doorschemeren dat Škoda vanaf 2025 een elektrische sedan ter grootte van de Octavia zou aanbieden. Dat wordt volgens hem het belangrijkste toekomstige model van Škoda.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Stem op de EV van het jaar 2023 en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed

Kies de auto waarvan jij vindt dat dit de meest interessante nieuwe EV is, per segment. Je mag er een onderbouwing bijleveren. Uit alle inzendingen verloten wij weer € 1.000 gratis laadtegoed. Dat is zo'n 15.000 tot 20.000 km gratis elektrisch rijden - afhankelijk van laadtarieven en verbruik.

e-Videos