Nu ook een bestelauto-editie van het EV Jaarboek

EV Jaarboek “Alle Elektrische Bestelauto’s“

Voor ondernemers die een of meerdere bestelauto’s in hun wagenpark hebben, gaat er binnenkort het een en ander veranderen. Ten eerste zal er met ingang van 1 januari 2025 in tientallen Nederlandse steden een zero-emissiezone worden ingesteld. Ook zal de grijskentekenregeling voor ondernemers verdwijnen.

Geen BPM-vrijstelling meer, en zero-emissiezones

Met het verdwijnen de grijskentekenregeling vervalt de BPM-vrijstelling voor busjes en bestelwagens. Met ingang van 1 januari 2025 moet er ook voor nieuwe bestelwagens BPM worden betaald. De hoogte van de BPM wordt, net als bij personenauto’s, bepaald door de mate van de uitstoot. Dat houdt in dat nieuwe bestelauto’s met een verbrandingsmotor per 1 januari 2025 een stuk duurder worden. Daarnaast is het in het centrum van 24 Nederlandse steden ook niet meer toegestaan om er met een bestelwagen met verbrandingsmotor te rijden.

Op naar de uitstootvrije bestelauto

Het bovenstaande kan een behoorlijke uitdaging zijn voor ondernemers. De overstap naar uitstootvrije bestelwagens gaat verder dan alleen de aanschaf van voertuigen. Je moet ook stilstaan bij de benodigde infrastructuur. Bij elektrische bestelauto’s dient men keuzes te maken voor laadinfrastructuur op de zaak, thuis en onderweg. Indien men voor bestelauto’s op waterstof wil kiezen, is het gezien de beperkte tankinfrastructuur de vraag in hoeverre die geen belemmeringen voor de bedrijfsvoering zal vormen.

Maar de ondernemers zullen hoe dan ook over moeten stappen naar een uitstootvrij wagenpark. Elektrische bestelwagens, of bestelwagens op waterstof, zijn uitstootvrij. Hiervoor hoeft er dus geen BPM te worden afgedragen én ze mogen ook na 2024 in ieder stadscentrum rijden.

Natuurlijk vergen die een behoorlijk investering maar gelukkig zijn er diverse subsidieregelingen en fiscale voordelen die de pijn behoorlijk kunnen verzachten. Bovendien zijn de exploitatiekosten over het algemeen een stuk lager. En laten we ook niet vergeten waar het allemaal om te doen is: een schoner milieu en minder opwarming van de aarde. Zaken die ons allemaal aangaan.

EV Jaarboek “Alle Elektrische Bestelauto’s“

Er is bovendien keus genoeg op het gebied van uitstootvrije bestelauto’s. Op het moment van schrijven zijn er al bijna dertig verschillende modellen beschikbaar. Dat worden er de komende jaren nog veel meer. Om ondernemers een goed overzicht van de beschikbare modellen én uitgebreide informatie te verstrekken, hebben de EV-specialisten Joeri van Dam en Jasper Engel een jaarboek over elektrische bestelauto’s en alles wat erbij hoort samengesteld. Uiteraard geheel volgens de succesformule waarmee ze ook al twee edities van het ‘normale’ EV-jaarboek over elektrische personenauto’s hebben samengesteld.

Uitgebreide informatie

Het EV Jaarboek “Alle Elektrische Bestelauto’s” bevat uitgebreide informatie over alle 29 uitstootvrije bestelauto’s die in Nederland beschikbaar zijn. Joeri en Jasper hebben nagenoeg alle bestelauto’s ook zelf getest. Daarnaast geven de auteurs ook veel aanvullende informatie over bijvoorbeeld de actieradius, de voor- en nadelen, het opladen en de laadinfrastructuur, de fiscale aspecten, subsidieregelingen en nog veel meer. Het jaarboek ‘Alle Elektrische Bestelauto’s’ bevat daardoor veel meer dan alleen wervende presentaties en specificaties. Het is het een waardevolle informatiebron voor de ondernemer die overweegt om over te stappen op uitstootvrije bestelauto’s.

Je kunt de € 22,50 kosten bestelauto-editie van EV Jaarboek bestellen via www.evjaarboek.nl, bol.com en de lokale boekhandel.

Vorig artikelPrijzen voor de Smart #1 bekend, en die vallen niet tegen
Volgend artikelEindelijk alle specificaties van de Iveco eDaily

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in