Italiaanse startup Aehra gaat voor elektrische auto’s in het topsegment

Aehra elektrische premium cross-over SUV

En er is alweer een nieuwe startup die elektrische auto’s wil verkopen. Dit keer niet uit Azië maar uit Italië. Aehra is vier maanden geleden opgericht en wil elektrische auto’s in het topsegment aanbieden. Het eerste model van Aehra wordt waarschijnlijk al over een maand onthuld.

Het eerste model van Aehra moet een (luxere, duurdere) rivaal voor de Tesla Model X en BMW iX worden. Het is ontworpen door de voormalige Lamborghini-designers Filippo Perini, Alessandro Salvagnin en Alessandro Serra, alsmede Italdesign exterieurontwerper Marco Quamori. In februari wil men bovendien al een tweede model onthullen. De eerste leveringen van deze modellen zullen naar verwachting in 2025 beginnen.

‘Ongeëvenaarde elegantie’

Aehra werd gelanceerd met een visie om het volledige designpotentieel van geavanceerde EV-platformtechnologie te ontsluiten op een manier die nog niet eerder is vertoond”, aldus Filippo Perini, Head of Design van Aehra. “Het eerste SUV-model van Aehra combineert naadloos de ongeëvenaarde elegantie van Italiaans design met het allerbeste op het gebied van wereldwijde materialen en engineering om een ommekeer teweeg te brengen in het hele traject dat de klant aflegt.”

Aehra elektrische premium cross-over SUV

Eerste model

Aehra wil in oktober dus al het eerste model onthullen, dat een elektrische SUV cross-over moet worden. We moeten het nu nog doen met enkele teasers hiervan. Die zijn op zich best veelbelovend, het model is duidelijk anders dan wat we momenteel gewend zijn. Zo heeft de auto een opvallend lage voorkant en hij heeft volgens de Italiaanse startup ook een groot passagierscompartiment. Dat moet royaal plaats bieden aan vijf volwassen passagiers en hun bagage. Verder spreekt Aehra over een actieradius van 800 kilometer, mede door een naar eigen zeggen grensverleggende aerodynamica. Ook heeft de auto voor en achter vleugeldeuren.

“De onthulling van de previewbeelden van het eerste Aehra-model, slechts vier maanden na de lancering van het bedrijf, bevestigt dat we stevig op koers blijven met onze ambitieuze strategie om het EV-mobiliteitsecosysteem te transformeren met voertuigen die geladen zijn met een emotioneel design en doordrenkt zijn met superieure aerodynamische efficiëntie,” vertelde Hazim Nada, medeoprichter, voorzitter en CEO van Aehra. “We kijken er nu naar uit om het volledige ontwerp en de naam van het voertuig in oktober te onthullen.”

Geen eigen productie

Aehra wil geen eigen productiefaciliteiten te bouwen. De Italianen vertrouwen net zoals veel andere startups op productiepartners. Verder maakte Aehra bekend dat de auto’s op een lichtgewicht carbon monocoque chassis zullen staan. Ook worden ze uitgerust met assistentiesystemen die in de toekomst ook volledig autonoom rijden mogelijk zullen maken.

Wereldwijd

De voertuigen zullen wereldwijd en “met een Amerikaanse servicegerichtheid” worden verkocht. Waarschijnlijk zal zich vooral richten op markten zoals Noord-Amerika, Europa, China en de Golfstaten. De prijzen zullen naar verwachting ver boven de 100.000 euro liggen.

Vorig artikelRetrolooks en drie wielen, dat is de Microletta
Volgend artikelNio’s eerste in Europa gebouwde accuwisselstation is op weg naar Duitsland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in