Retrolooks en drie wielen, dat is de Microletta

Microletta elektrische scooter

Drie wielen, fraaie retrolooks en een ontwerp uit de koker van de Zwitserse familie Ouboter: dat is de Microletta ten voeten uit. Het is het kleine zusje van de Microlino, maar vooral een heel bijzonder vervoermiddel. Waar je in Nederland helaas nog niet de weg mee op mag.

Een bijzondere elektrische scooter

De Microletta is een bijzonder uitziende elektrische scooter. We kunnen niet anders dan toch even stilstaan bij de looks. Het haalt het uiterlijk van een Vespa en een Lambretta aan. Het heeft een kantelsysteem van twee wielen aan de voorkant, die bij stilstand kan worden vergrendeld. Op die manier valt je scooter nooit om en hoef je niet met je voeten op de weg om te stabiliseren.

Fabrikant Micro Mobility Systems, het bedrijf van de Zwitserse familie Ouboter, ken je misschien nog van de Microlino. Die Microlino was een paar jaar geleden goed voor een hele soap. Producent Artega wilde met de Karo een eigen versie op de markt brengen. Dat bedrijf ging later failliet, en de Karo komt nu onder de naam Evetta op de markt. De Microlino is qua uiterlijk iets gemoderniseerd en wordt nu door Micro Mobility zelf op de markt gebracht. En nu heeft de Microlino dus ook een zusje gekregen, in de vorm van de leuke Microletta.

Scooter of driewieler?

Hoe we het moeten classificeren, weten we nog niet helemaal. Het is qua ontwerp gewoon een scooter, maar de fabrikant classificeert de Microletta als ‘driewieler’. En daar is ook een reden voor: als driewieler heb je geen motorrijbewijs nodig om er in Europa mee te mogen rijden. Als het een tweewieler was geweest, zou dat wel het geval zijn. Nu volstaat in de meeste EU-landen rijbewijs B.

Maar de twee kantelbare voorwielen hebben nog meer voordelen. Ze zorgen ook voor meer veiligheid en een kortere remweg.

De Microletta heeft plaats voor twee uitneembare LFP-accu’s met een range van meer dan 100 kilometer. Dat zegt fabrikant Micro Mobility Systems althans. De Microletta beschikt over een 3 kW elektromotor, die hem een topsnelheid van 80 km/u geeft. De snelheid kan worden begrensd tot 45 km/h voor het gebruik als bromfiets.

Prijs

De prijs van de Microletta begint bij ongeveer 4900 euro. De driewieler is te reserveren op de website van fabrikant Micro Mobility en bij diverse dealers, maar de precieze productiedatum ervan is nog niet bekend.

Vorig artikelHyundai presenteert exclusief introductiemodel IONIQ 6 First Edition
Volgend artikelItaliaanse startup Aehra gaat voor elektrische auto’s in het topsegment

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in