Nio’s eerste in Europa gebouwde accuwisselstation is op weg naar Duitsland

Nio accuwisselstation Europa

De tekst op de containers op de truck is overduidelijk. Nio, de Chinese autofabrikant die op de thuismarkt een behoorlijk uitgebreid netwerk aan accuwisselstations operationeel heeft, gaat ook in Europa wisselstations plaatsen. Nio gaat die accuwisselstations overigens in Europa vervaardigen.

Ook accuwisselstations in Europa

Toen Nio aankondigde zijn auto’s ook in Europa te gaan verkopen, was het nog niet helemaal duidelijk of men ook hier die accuwisselstations zou gaan plaatsen. Dit omdat we in veel Europese landen al een behoorlijk aantal snellaadstations hebben. Maar Nio heeft besloten dat die wisselstations ook in Europa een toegevoegde waarde hebben en een essentieel onderdeel van het dienstenpakket vormen.

Productie in Hongarije

De Chinese autofabrikant, die in eigen land al zo’n 1.000 wisselstations operationeel heeft, wil er tegen 2025 nog eens 1.000 buiten China operationeel hebben. Een belangrijk deel daarvan zal Nio in Europa gaan installeren. En Nio gaat ze dus ook in Europa bouwen en heeft daarvoor onlangs een productiefaciliteit in Hongarije geopend.

Het eerste station dat Nio daar maakte, is nu op weg naar Duitsland. Waar precies, dat laat Nio in het midden. Eerder zei de Chinese startup dat het zou beginnen met de installatie van wisselstations in Berlijn en München. In Noorwegen, waar Nio al een tijdje elektrische auto’s levert, zijn al twee accuwisselstations operationeel.

Oplaaddiensten en -producten

In het Hongaarse Biatorbágy, wat de eerste buitenlandse productievestiging van Nio is, zal men ook het service-, onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor de oplaadproducten van Nio in Europa openen. De nadruk ligt er volgens Nio “op productie en service na verkoop van stroomwisselstations, opleiding en innovatie van stroomproducten”. Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum zal nauw samenwerken met de Nio-centra in Oxford en Silicon Valley, aldus de onderneming.

Wisseltechnologie steeds beter

De nieuwste versie van Nio’s accuwisseltechnologie zou nog meer capaciteit en ook een flexibelere indeling bieden. Halverwege het jaar zei Nio nog dat men klaar was met de ontwikkeling van de derde generatie van het wisselstation en dat het nog werd getest.

Ook laadzuilen

Volgens eerdere informatie zal Nio in de Hongaarse fabriek ook laadzuilen vervaardigen. Eerder dit jaar presenteerde de Chinese startup een nieuw snellaadstation met een laadsnelheid van 500 kW. Het is echter nog niet duidelijk of men deze laadzuil ook in Europa zal toepassen.

Wat wel duidelijk is, is dat Nio nog dit jaar begint met de levering van voertuigen aan Duitse klanten. Andere Europese landen, waaronder ook Nederland, zullen kort daarna volgen. Het eerste model dat Nio in Duitsland zal afleveren is de ET7. Deze grote sedan zal daar verkrijgbaar zijn vanaf zo’n 70 mille en de eerste scheepslading is al onderweg.

Vorig artikelItaliaanse startup Aehra gaat voor elektrische auto’s in het topsegment
Volgend artikelGAC Aion introduceert ‘premium’ merk Hyper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in