China’s Ride-Hailing voertuigen: taxi’s van de toekomst

In de bruisende steden van China is het vinden van een vervoersmiddel dat zowel efficiënt als betaalbaar is een uitdaging. Maar dankzij de opkomst van Ride-Hailing diensten, vergelijkbaar met Uber, is deze uitdaging verleden tijd. Met slechts enkele tikken op je smartphone, kun je een auto oproepen die binnen enkele minuten voor je klaarstaat. Deze service biedt niet alleen gemak; de auto’s zijn ook nog eens vlekkeloos schoon, en de chauffeurs navigeren soepel door het verkeer. Zelfs in een megastad als Beijing kost een uur durende rit je niet meer dan 100 yuan, omgerekend ongeveer 13 euro.

Nieuwe generatie Ride-Hailing voertuigen

Traditionele particuliere auto’s voldoen vaak niet aan de optimale voorwaarden voor taxiwerk. Ze bieden beperkte ruimte voor bagage en comfort voor passagiers. Chinese autofabrikanten hebben hierop geantwoord door speciaal ontworpen ride-hailing voertuigen te ontwikkelen. Deze auto’s, uitsluitend bedoeld voor commercieel gebruik, onderscheiden zich met hun ruime cabines, uitgebreide opbergmogelijkheden, en schuifdeuren voor een snelle instap. Bovendien verhogen ingebouwde entertainmentopties het comfort voor passagiers tijdens langere ritten.

Vooraanstaande Modellen

  • Bestune NAT: Onderdeel van FAW, onderscheidt de NAT zich door zijn praktische ontwerp. Hoewel niet de meest esthetisch aantrekkelijke, biedt de 4.4 meter lange auto plaats aan vier passagiers en wordt aangedreven door een motor van 163 pk en 155 Nm. Een 54 kWh LFP-batterij zorgt voor een bereik van 425 kilometer, en het model is ook beschikbaar met een optie voor accuwissel. Prijs: €18.700.
Bestune NAT
  • BYD D1: In samenwerking met DiDi, China’s grootste ride-hailing bedrijf, is de D1 ontworpen. Dit 4.4 meter lange voertuig heeft een voorwielaandrijving met 136 pk en 180 Nm, en een 53.6 kWh Blade LFP-batterij voor een bereik van 418 kilometer. Prijs: €17.500.
  • IT Box EX100: Een uniek ontwerp van Beijing Boxzhixing Technology, de EX100 valt op door zijn twee grote schuifdeuren zonder middenpilaar en een ongewone stoelindeling. Met een 161 pk motor en een 62 kWh accu, belooft het een bereik van 480 kilometer. Productie start begin dit jaar.
  • Apollo RT6: Van Baidu’s dochteronderneming Apollo, bekend om zijn technologie voor autonoom rijden, komt de RT6. Dit 4.8 meter lange MPV model, uitgerust met een 147 pk sterke motor van BYD, kan volledig autonoom rijden dankzij vier lidars. Een uitklapbaar stuur is aanwezig voor gebieden waar autonoom rijden nog niet is toegestaan. Prijs: €32.000.

Deze gespecialiseerde Ride-Hailing voertuigen zijn een revolutie in het stadsvervoer, met een focus op gebruiksgemak, passagierscomfort, en technologische innovatie. Terwijl China het pad effent, zou de rest van de wereld wel eens snel kunnen volgen in deze ontwikkeling.

Tekst: Tycho de Feijter

 

Vorig artikelElectricBrands vraagt faillissement aan om doorstart mogelijk te maken
Volgend artikelDe Abarth 600e wordt een stijlvol en duurzaam snelheidsduiveltje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in