De Abarth 600e wordt een stijlvol en duurzaam snelheidsduiveltje

Abarth 600e

Abarth, het dynamische sportieve submerk van Fiat, wordt een nieuw leven ingeblazen. Het merk zal voortaan alleen volledig elektrische modellen aanbieden, Dat begon een tijdje geleden met de Abarth 500e, die uiteraard is afgeleid van de Fiat 500e. Nu de Fiat 600e op de markt is verschenen, komt er uiteraard ook een Abrth 600e, met extra veel power.

Sportieve elektrische cross-over

De Abarth 600e wordt een uiterst sportieve elektrische cross-over, die zijn genen deelt met de Fiat 600e. Hij zet een nieuwe maatstaf dankzij een krachtige 240 pk elektrische aandrijflijn. Niet alleen wordt de 600e het krachtigste model dat Abarth ooit heeft geproduceerd, het markeert ook een belangrijke verschuiving naar volledig elektrische mobiliteit. Abarth is het enige automerk dat compacte, stijlvolle en bovenal sportieve auto’s aanbiedt die uitsluitend met een elektrische aandrijving verkrijgbaar zijn. Hiermee biedt het Italiaanse merk belooft een aantrekkelijke mix van sportiviteit, klasse en duurzaamheid. Voor toekomstige modellen zal Abarth natuurlijk sterk afhankelijk blijven van de ontwikkelingen bij Fiat, tenzij het ooit zover komt dat Abarth echt eigen modellen op de markt gaat brengen.

Visueel spektakel

De Abarth 600e is een visueel spektakel, meteen opvallend door zijn Hypnotic Purple kleur. Deze kleur, in combinatie met sportieve details zoals 20-inch lichtmetalen velgen en een prominente spoiler voor en achter, wat het exclusieve en dynamische karakter van de auto benadrukt. Het ontwerp onderscheidt zich nadrukkelijk van de Fiat-tegenhanger, waarmee het in een unieke categorie valt.

Sperdifferentieel

Onder de motorkap bevindt zich de indrukwekkende aandrijflijn met 240 pk, die de kracht uitsluitend via de achterwielen overbrengt. Om deze kracht te beheersen is de Abarth uitgerust met een mechanisch limited-slip differentieel, verbeterde remmen en high-performance banden. Het interieur is nog grotendeels een mysterie, maar men kan een samenspel van luxe materialen en geavanceerde technologie verwachten, passend bij het sportieve imago van Abarth.

‘Scorpionissima’ launch edition

Bijzonder is de gelimiteerde ‘Scorpionissima’ launch edition waarin de Abarth 600e als eerste verkrijgbaar zal zijn. Deze is beperkt tot 1949 exemplaren, als eerbetoon aan het oprichtingsjaar van Abarth. Dit verhoogt niet alleen de exclusiviteit, maar versterkt ook de historische waarde van het merk.

Nog meer sportieve modellen van Stellantis?

De Abarth 600e zou met zijn krachtige aandrijflijn trouwens wel eens de voorbode kunnen zijn voor de komst van andere sportieve uitvoeringen binnen het Stellantis-concern, van bijvoorbeeld Lancia, Alfa Romeo, Peugeot of Opel.

Vorig artikelChina’s Ride-Hailing voertuigen: taxi’s van de toekomst
Volgend artikelBMW i5 Touring – premium stationwagen zonder concurrentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in