Nederlandse Lightyear One wint Automotive Innovation Award

Lightyear is in de prijzen gevallen tijdens de Automotive Innovation Awards 2019. De Nederlandse fabrikant van zonneauto’s kreeg de Challening Concepts-award en de publieksprijs uit handen van oud-premier Jan Peter Balkenende.

Lightyear werkt momenteel aan de One, een elektrische auto die volledig op zonne-energie rijdt en in 2020 op de markt moet komen. Het bedrijf is in 2016 opgericht door vijf voormalige Solar Team Eindhoven-leden: Lex Hoefsloot, Arjo van der Ham, Martijn Lammers, Qurein Biewenga en Koen van Ham. Ze waren eerder betrokken bij de ontwikkeling van de zonneauto’s Stella en Stella Lux. Die wonnen de Cruiser Class in de World Solar Challenge in Australië.

Deze zomer de weg op

Volgens Lightyear gaan de eerste prototypes van de One nog deze zomer de weg op. De vijfzits hatchback krijgt vierwielaandrijving, een actieradius van ongeveer 800 kilometer en zou in staat zijn om in Nederland tussen de 8000 en 10.000 kilometer per jaar op zonne-energie te rijden. Lightyear meldt dat er al vijftig reserveringen zijn voor de auto.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven