Seat opent nieuw Test Center Energy in Martorell

Seat Test Center Energy in Martorell

Seat opende deze week het Test Center Energy bij het hoofdkantoor in het Spaanse Martorell. In het bedrijf meer dan zeven miljoen euro kostende onderzoekscentrum zal men energiesystemen testen voor de elektrische en plug-in hybride voertuigen van de Volkswagen Group.

Wereldwijd netwerk voor onderzoek en ontwikkeling

Er waren slechts 18 maanden nodig om het Test Center Energy (TCE) te bouwen. Het Test Center Energy heeft een oppervlakte van 1500 vierkante meter en omvat verschillende ruimten voor het testen van accumodules met de nieuwste technologie op het gebied van celchemie. Het centrum maakt deel uit van het aangekondigde vijf miljard euro investeringsplan voor de elektrificatie van voertuigen en installaties bij Seat.

Volgens Seat maakt het nieuwe centrum ook deel uit van het wereldwijde netwerk voor onderzoek en ontwikkeling van de Volkswagen Group. Het is ook het eerste VW-centrum in zijn soort in Europa buiten Duitsland. De andere centra zijn in China en de Verenigde Staten gevestigd.

Seat-baas Wayne Griffiths bij de opening: “Vandaag is een belangrijke dag voor de toekomst van Seat”. Chief Development Officer Werner Tietz voegde daaraan toe: “Hiermee worden we ook een pionier voor duurzame elektromobiliteit. Als onderdeel van zijn strategie wil Seat vanaf 2025 in Martorell e-auto’s produceren”.

Accu’s voor MEB- en MQB-platformen

Het TCE richt zich in eerste instantie op accu’s voor het MEB-platform (Modular Electric Building Block) van de Volkswagen Group, alsmede de MQB-architectuur (Modular Transverse Building Block) die men voor hybride aandrijvingen gebruikt. Ook doet men onderzoek naar de diverse oplaadstations voor elektrische voertuigen. Het TCE omvat behalve een werkplaats voor het testen van elektrische voertuigen ook over verschillende klimaatkamers. Daar kan men accu’s en modules kunnen testen bij temperaturen tussen min 25 graden en plus 55 graden. Ook is er een speciale ruimte om prototypes te bouwen.

Capaciteit

Het TCE heeft in totaal een testcapaciteit van 1,3 megawatt. Dat komt overeen met het stroomverbruik van 350 huishoudens waarvan álle elektrische apparaten tegelijk zijn ingeschakeld, of met het stroomverbruik van 100.000 mobiele telefoons die tegelijk worden opgeladen. Er werken meer dan 25 ingenieurs bij het TCE. Men verwacht er jaarlijks tot wel 6.000 volledige analyses uit te kunnen voeren. In de werkplaats is ook een testbank voor hoogspanningsveiligheid waar men ongeveer 1750 tests per jaar kan uitvoeren. Accu’s worden gemiddeld 17.500 uur getest om gedurende hun hele levensduur optimale prestaties onder uiteenlopende omstandigheden te garanderen.

Vorig artikelHerrezen E.Go Mobile viert productie van duizendste Life
Volgend artikelZeekr en Waymo gaan samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in