maandag, 26 september, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsHerrezen E.Go Mobile viert productie van duizendste Life

  Herrezen E.Go Mobile viert productie van duizendste Life

  De in het Duitse Aken gevestigde startup e.Go Mobile had vanwege een gebrek aan financiën moeite om de productie op gang te krijgen. Dat leidde vorig jaar bijna tot een faillissement. Na een overname draait de productie weer volop en de 1000ste Life rolde zowaar deze maand van de band.

  Gered na dreigend faillissement

  Een groot contrast met een jaar geleden, toen het bedrijf dus nog bijna failliet ging. Dankzij de redding door een aantal nieuwe investeerders en met een nieuw management is e.Go Mobile klaar voor de toekomst. Het enige model dat men momenteel produceert is de e.Go Life. De productie van dit in 2019 gelanceerde model was vorig jaar tijdelijk gepauzeerd vanwege de financiële problemen. Hij rolt sinds het midden van het jaar weer van de productielijn.

  En deze maand rolde dus het duizendste voertuig van de band. Dat aantal is natuurlijk minimaal vergeleken met de productieaantallen van de grote autofabrikanten. Alhoewel e.Go Mobile de capaciteit wil uitbreiden, bedient het bedrijf met de Life ook een vrij specifieke doelgroep. De e.Go Life is namelijk een heel compact, tweepersoons autootje, ook wel ‘microcar’ genoemd. Gezien de compacte afmetingen en beperkte actieradius (zo’n 100 kilometer) is hij ideaal voor in de stad. Daarbuiten heb je er niet veel te zoeken. Hij wordt momenteel veel gebruikt door bijvoorbeeld ambulante zorgmedewerkers.

  e.Go Life productie

  Uitbreidingsplannen

  Maar de Life is niet het enige model dat e.Go Mobile wil gaan maken. Het productengamma van e.Go Mobile gaat groeien. Men heeft onder anderen de SUV-variant e.Go Life Cross en de dynamische e.Go Life Sport gepland, en er worden nog twee “aanzienlijk verbeterde” elektrische modellen ontwikkeld.

  Het bedrijf is vastbesloten om “door te gaan met de verdere uitbreiding van de productie tegen 2022 en zo bij te dragen aan emissievrije stedelijke mobiliteit”, aldus e.Go Mobile in zijn aankondiging van de 1000e Life. e.Go Mobile wil zijn elektrische auto’s in andere landen gaan produceren. Men wil fabrieken in Bulgarije, Griekenland en Mexico gaan bouwen. Het bedrijf kon afgelopen zomer een kleine 50 miljoen euro Voor deze en haar andere plannen kon aan kapitaal ophalen.

  Nieuwe e.Go Connect app

  e.Go Connected appConnectiviteit zal naar verwachting de basis vormen voor een reeks toekomstige diensten. Daarom kondigde de start-up ook de release van zijn app ‘e.Go Connect’ aan, die beschikbaar is voor iOS- en Android-gebruikers. De app is al geactiveerd voor de eerste voertuigen van klanten. Geleidelijk aan zullen er meer Life-auto’s worden aangesloten. De nieuwe app biedt klanten extra comfort en diensten.

  Hij is nog niet helemaal klaar en zal in de loop der tijden steeds meer functies krijgen. Maar hij biedt nu al de mogelijkheid voor real-time monitoring van de status van het voertuig en de accu, een routeplanner en een autozoeker, statistieken over het rijgedrag en nog veel meer.

  Ali Vezvaei, voorzitter van de Raad van Bestuur: “We willen onze klanten in staat stellen hun e.GO Life zo gemakkelijk mogelijk te kopen, moeiteloos op te laden en te gebruiken in hun dagelijks leven, net als een smartphone. Deze unieke en verbonden digitale gebruikerservaring definieert onze innovatie- en digitaliseringsstrategie”.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Xpeng G9: dit zijn de specificaties en geschatte prijzen

  De G9 is het nieuwste model van Xpeng, en alweer het vierde model van deze nog jonge Chinese autofabrikant. Eerder bracht Xpeng al de G3 SUV en de sedans P7 en P5 op de markt. Afgelopen zomer doken er al wat foto’s van de Xpeng G9 op. Nu zijn er ook de nodige specificaties bekend en kunnen we een inschatting van de prijzen maken.

  e-Videos