zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsZeekr en Waymo gaan samenwerken

  Zeekr en Waymo gaan samenwerken

  Zeekr, het ‘premium’ automerk van het Chinese Geely, gaat samenwerken met Waymo. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in technologie voor autonoom rijden. Volgens het persbericht gaat Zeekr een elektrische auto ontwikkelen voor Waymo’s autonome ride-hailingvloot in de Verenigde Staten.

  Waymo, dochterbedrijf van Google’s Alphabet, zal de voor Taas (Transportation-as-a-Service) geoptimaliseerde voertuigen gaan gebruiken met zijn volledig autonome Waymo Driver technologie. Beide bedrijven melden dat het nieuwe model zal worden ontworpen en ontwikkeld in de O&O-faciliteit van het Chinese merk, CEVT (China Europe Vehicle Technology Centre) in het Zweedse Gotenburg.

  Zeekr Waymo minivan

  Het voertuig zal worden gebouwd op Geely’s nieuwe ‘open-source’ architectuur genaamd SEA-M. Volgens de getoonde afbeeldingen gaat het om een moderne minivan, die vanaf het begin wordt ontworpen voor ride-hailing. Naar verwachting zal Zeekr/Geely ze leveren met een volledig configureerbare cabine. Deze bevat naar keuze wel of geen bedieningselementen voor de bestuurder. Dit afhankelijk van (lokale) vereisten voor de onbemande ride-hailing vloot van Waymo One in de VS. Het nieuw te ontwikkelen voertuig bevat volgens Waymo een vlakke vloer en heeft geen B-stijl. In combinatie met de schuifdeuren maakt dat de instap een stuk makkelijker.

  Zeekr Waymo minivan

  Op dit moment verkoopt Zeekr één model op de Chinese markt, namelijk de Zeekr 001. Deze werd afgelopen voorjaar gelanceerd en de eerste leveringen gingen al in oktober van start. In november waren er in China 1.179 eenheden van dit model geregistreerd.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos