Porsche neemt groter aandeel in Rimac

Porsch aandeel Rimac

Porsche verhoogt zijn belang in Rimac Automobili van 15 naar 24 procent. De Duitse sportwagenfabrikant had drie jaar geleden al een aandeel in Rimac genomen en verhoogde dat later tot 15 procent. Porsche investeert nog eens 70 miljoen en verhoogt zo nogmaals zijn aandeel in Rimac.

Rimac is het bedrijf van oprichter Mate Rimac. Hij richtte in 2009 het naar hem genoemde bedrijf op. Hij was toen pas 21 en kwam net van de universiteit. Daar was hij al bezig met de plannen voor een elektrische supercar. Nu, ruim 10 jaar later, staan er bijna 1.000 op de loonlijst van zijn bedrijf.

Het heeft tot nu toe één model op de markt gebracht, de C_One. Toen dat model een jaar of 5 geleden op de markt kwam, was het de snelste elektrische auto ter wereld. Rimac is nu bezig met de C_Two. Die gaat dit jaar in productie. Alle 150 geplande exemplaren zijn al verkocht.

Ook componenten

Hoewel de C_Two op het punt staat om gelanceerd te worden, ziet oprichter Mate Rimac ziet zijn startup nu vooral als leverancier van geavanceerde en krachtige technologie voor elektrische auto’s. Naast auto’s levert Rimac namelijk ook technologieën en systemen voor elektrische auto’s. Rimac ontwikkelt en produceert onder anderen krachtige aandrijvingen en accusystemen, die Rimac onder anderen aan Porsche, Automobili Pininfarina en Koenigsegg verkoopt.

Porsch aandeel Rimac

‘Belangrijke partner’

“Rimac is uitstekend gepositioneerd als het gaat om prototypische oplossingen en kleine series,” zei Lutz Meschke, plaatsvervangend voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG. “Met Mate Rimac en zijn team hebben we een belangrijke partner aan onze zijde die ons zal ondersteunen, met name bij de ontwikkeling van onderdelen. Rimac is goed op weg om een Tier 1-leverancier te worden voor Porsche en andere fabrikanten in het hightechsegment. Porsche heeft al de eerste orders bij Rimac geplaatst voor de ontwikkeling van zeer innovatieve seriecomponenten”.

Meschke bevestigt dat de eerdere investering in Rimac “absoluut juist” was gebleken. “De waarde is vele malen gestegen sinds we erin stapten. Het bedrijf heeft zich technologisch zeer goed ontwikkeld. We breiden onze samenwerking stap voor stap uit, en daarbij profiteren we ook van de innovatieve kracht van Rimac,” voegde Meschke eraan toe. “Mate Rimac inspireert ons met zijn innovatieve ideeën. Omgekeerd profiteert hij van onze know-how op het gebied van productie en methodologische expertise in ontwikkeling”.

‘Partnerschap laat Rimac ontwikkelen en groeien‘

“Porsche is sinds 2018 een grote supporter van ons bedrijf en het is altijd een voorrecht geweest om een van ‘s werelds beroemdste sportwagenmerken deel te laten uitmaken van Rimac. We zijn er trots op samen te werken aan nieuwe opwindende en geëlektrificeerde producten,” zei Mate Rimac. “Aangezien we wereldwijd veel autofabrikanten als klant hebben, is het zowel voor Rimac als voor Porsche belangrijk dat we een volledig onafhankelijk bedrijf blijven. Het partnerschap met Porsche helpt het bedrijf zich te ontwikkelen en te groeien, wat gunstig is voor al onze klanten”.

Vorig artikelPolestar 2 straks goedkoper door kleiner accupakket en voorwielaandrijving
Volgend artikelAston Martin gaat in 2025 elektrische SUV en sportwagen bouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in