GAC Aion introduceert ‘premium’ merk Hyper

GAc Aion Hyper SSR hypercar

GAC Aion is het ‘elektrische’ merk van de Chinese autofabrikant GAC Group. Naast dit merk introduceert GAC nu ook een nieuw ‘premium’ merk met de naam Aion Hyper. Ook stelt men het eerste model voor. De Aion Hyper SSR is een elektrische supersportwagen met vleugeldeuren, die volgend jaar al op de markt komt.

Dochterondernemingen

Onlangs kondigde GAC ook aan dat het dochterondernemingen zou oprichten voor de productie van elektrische aandrijflijnen en voor accu’s. GAC wil op deze manier haar eigen waardeketens op het gebied van elektrische voertuigen realiseren. GAC Aion heeft zijn eerste fabriek in Guangzhou onlangs uitgebreid en kan daar nu tot 200.000 elektrische auto’s per jaar bouwen. Er staat een tweede fabriek op de planning die de productiecapaciteit moet verdubbelen. Deze wordt in december in bedrijf genomen. Met zulke aantallen is de stap naar de Europese markt misschien ook niet zo groot.

Aion Hyper

Met het nieuwe merk Aion Hyper wil GAC innovatieve elektrische voertuigen in het hogere segment aan gaan bieden. Dat innovatieve komt onder andere voort uit een samenwerking met de China National Space Administration. Ook heeft GAC een eigen onderzoeksfaciliteit opgericht, die Hyper Scientific Research Laboratory heet. Men wil hier nieuwe technologieën ontwikkelen op het gebied van materialen, aerodynamica en kunstmatige intelligentie.

Hyper SSR

Die Hyper SSR, die in oktober volgend jaar in productie zou moeten gaan, is wat je noemt snel. Helaas deelde men slechts heel basale gegevens over de specificaties. Er komen twee versies van de Hyper SSR. De ene sprint in 2,3 seconden naar de 100 km/u terwijl er ook een snellere versie komt die in 1,9 seconden naar de 100 k/u kan sprinten. Deze heeft een maximaal vermogen van 913 kW. Verder spreekt men over een koppel van 12.000 Nm en een 900-volt platform.

Het voertuig wordt deels van koolstofvezel gemaakt terwijl we in het interieur krijgt onder meer een 8,8-inch instrumentencluster en een 14,6-inch multimediadisplay zullen zien.

Qua prijzen moeten we denken aan bedragen vanaf zo’n twee ton. GAC vermeldde niet hoeveel eenheden men van de Hyper SSR wil gaan bouwen.

Vorig artikelNio’s eerste in Europa gebouwde accuwisselstation is op weg naar Duitsland
Volgend artikelDe AgileX Ranger is de ultieme bezorgrobot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in