Louwman gaat in Nederland EV’s van BYD verkopen

Louwman gaat in Nederland EV’s van BYD verkopen

Nederland wordt na Noorwegen het tweede Europese land waar BYD zijn elektrische auto’s gaat verkopen. De Chinese fabrikant heeft de Louwman Groep geselecteerd als verkooppartner. Louwman zal naast de verkoop van BYD-personenauto’s ook de aftersalesdiensten verzorgen.

Louwman is voornemens om een digitaal platform voor online bestellingen, klantenservice en advies op te zetten. Daarnaast zal men via de dealerbedrijven van de Louwman Groep ook de reguliere offline verkoop- en aftersalesdiensten op zich nemen. Louwman zal in september de eerste showroom voor BYD openen. Andere locaties zullen volgen. Welke modellen men daar aan zal bieden, is nog niet helemaal duidelijk. In Noorwegen beperkt BYD zich tot de Tang, een elektrische SUV. Maar BYD heeft nog veel meer modellen in het programma. Mogelijk zal men ook de nieuwe Seal aan het programma toevoegen.

BYD hard op weg naar toppositie

De Chinese autofabrikant is zelfs hard op weg om een van de grootste autofabrikanten ter wereld te worden. BYD produceert sinds dit voorjaar uitsluitend volledig elektrische auto’s en plug-in hybrides. Het aandeel ‘normale’ hybrides en auto’s met verbrandingsmotoren was vorig jaar al tot een minimum gedaald. BYD heeft al meer dan twee miljoen deels/volledig elektrische voertuigen verkocht en verwacht er dit jaar een miljoen van dit soort auto’s te produceren. Overigens maakt BYD niet alleen personenauto’s. De Chinese autofabrikant maakt ook elektrische bussen en vrachtwagens. Vooral op het gebied van elektrische bussen is BYD een van de allergrootste producenten ter wereld.

BYD wil met het partnerschap met Louwman zijn Europese expansie doorzetten. De Chinese autofabrikant heeft vorig jaar al honderd eenheden van de Tang afgeleverd in Noorwegen. Deze elektrische SUV heeft een door BYD zelf ontwikkelde en geproduceerde Blade-accu. Deze heeft de gebruikelijke LFP-celchemie maar bevat grotere accucellen die rechtstreeks in het accupakket – dus niet eerst in modules – worden geplaatst.

Louwman gaat in Nederland EV’s van BYD verkopen

Louwman

Maar ook Louwman behoort tot ‘de grote jongens’. Het is een van de grootste autobedrijven in Europa met meer dan 70 vestigingen. Daarom verwacht BYD dat de samenwerking met Louwman snel tot meer bekendheid en succesvolle verkoopresultaten voor BYD zal zorgen.

Michael Shu, General Manager en Managing Director, BYD Europe and International Cooperation Division: “We zijn er trots op dat we onze BYD-personenauto-reis in Nederland kunnen beginnen met zo’n ervaren en gerespecteerde partner als Louwman. Net als BYD is Louwman een bedrijf dat gedijt op innovatief zijn.”

Het is voor Louwman overigens niet de eerste samenwerking met een Chinese autofabrikant. Louwman zou namelijk ook de verkoop in Nederland voor Byton verzorgen. Helaas is Byton nog steeds niet in staat om een grootschalige serieproductie van de M-Byte op te zetten.

Vorig artikelIn Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel
Volgend artikelLes Elektrisch stimuleert rijlessen met elektrische auto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in