Forsee Flex-Plus accumodules voor zware elektrische voertuigen

Forsee Power Flex-Plus accumodules

Forsee Power, expert in intelligente accu-systemen voor duurzame elektromobiliteit, onthulde onlangs de Flex-Plus. Dit is een nieuw hoogwaardig accu-systeem dat speciaal is ontworpen voor zware elektrische voertuigen zoals bussen, vrachtwagens en bouwmachines.

Aanvulling op de Plus-familie

De Flex-Plus is de nieuwste toevoeging aan de Plus- familie, die al de Zen Plus omvat, een high-energy accu-systeem dat in 2022 werd gelanceerd. Beschikbaar in twee opties – 52 kWh en 56 kWh – kan de Flex-Plus de spanning en het vermogen perfect afstemmen op de behoeften van de toepassing. Het accusysteem kan zowel 650V als 800V systeemspanningen ondersteunen.

Een perfecte combinatie van kracht en energie

Naar eigen zeggen is Flex-Plus een perfecte combinatie van kracht en energie. Daardoor zijn de accumodules geschikt voor opportunity charging maar ook – in combinatie met verbrandingsmotoren – voor hybride toepassingen of voor brandstofcel waterstofvoertuigen. Het opladen en ontladen van de Flex-Plus kan met een continu stroom van 160A (bij 2⁰ C) en is geschikt voor piekbelastingen en ontladingen van 400A (bij 5⁰ C).

Duurzaamheid

Forsee Power heeft ecologisch ontwerp centraal gesteld in haar R&D-inspanningen. De ingenieurs van Forsee Power hebben NMC lithium-ion cellen van topklasse geselecteerd die, in combinatie met een hoogwaardig vloeistofthermisch beheersysteem, de nieuwe Flex-Plus accumodules een levensduur van 8.000 cycli bieden. Dit resulteert in een zeer concurrerende Total Cost of Ownership (TCO). Na hun eerste leven kunnen de Flex-Plus accu’s nog enkele jaren worden gebruikt in stationaire energieopslagsystemen.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De veilige en robuuste ontwerpen van de Flex-Plus voldoen aan de ISO 26262 ASIL-C wegvoertuig functionele veiligheidsnorm, evenals vele strenge weg- en industriële normen zoals R100-3, R10-6, ISO 12405, SAE J2464, onder anderen. Bovendien vermindert het innovatieve PLUS-formaat de kosten door het volume van aankopen voor de behuizing en andere componenten te verhogen, waardoor OEM’s een zeer concurrerende optie wordt geboden.

Unieke industriële voetafdruk

Forsee Power is een Franse industriële groep die gespecialiseerd is in slimme accu-systemen voor duurzaam elektrisch vervoer (lichte voertuigen, off-highway voertuigen, bussen, treinen en schepen). Als belangrijke speler in Europa, Azië en Noord-Amerika, ontwerpt, assembleert en levert Forsee Power energiebeheersystemen op basis van accucellen die tot de meest robuuste op de markt behoren en biedt installatie, inbedrijfstelling en onderhoud ter plaatse en op afstand. Meer dan 2.000 bussen en 100.000 LEV’s zijn uitgerust met de accu’s van Forsee Power.

In de loop der jaren heeft Forsee Power een sterke aanwezigheid in de accu-industrie opgebouwd, afgestemd op de behoeften van haar klanten wereldwijd. Productiesites in Europa (Frankrijk en Polen), Azië (China en India) en Noord-Amerika (Columbus, Ohio) huisvesten geautomatiseerde accu-assemblagelijnen waarvan de productiecapaciteiten – momenteel 3 GWh – elk jaar toenemen om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektrificatie van zware en lichte voertuigen. Het bedrijf zal eind 2023 beginnen met activiteiten in Columbus, Ohio, VS.

Deze unieke industriële voetafdruk stelt Forsee in staat om de productie van haar accu’s zo dicht mogelijk bij de assemblagefabrieken van haar klanten te plaatsen, waardoor de CO2-footprint van het goederenvervoer aanzienlijk wordt verminderd en de leveringskosten en -tijden worden beperkt. Alle vestigingen bieden ook onderhoudsdiensten voor accu’s, naast apparaten voor afstandsdiagnostiek.

Vorig artikelNieuwe Volvo EX30 is klein én krachtig
Volgend artikelPeugeot e-3008 moet nieuwe standaard zetten met innovatieve Panoramic i-Cockpit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in