Ford is begonnen met productie elektrische E-Transit

Ford E-Transit productie gestart

In Ford’s Otosan-fabriek in het Turkse Kocaeli is men begonnen met de serieproductie van de Ford E-Transit voor de Europese markt.  De eerste eenheden van deze elektrische bestelwagen rollen al van de productielijn en worden geleverd aan klanten in heel Europa.

Keus uit 25 varianten

Ford onthulde de E-Transit in november 2020. Ondanks de coronapandemie en de halfgeleidercrisis heeft Ford zich keurig aan de voor dit voorjaar geplande Europese marktintroductie kunnen houden. De Ford E-Transit is in totaal in 25 configuraties verkrijgbaar. Klanten kunnen kiezen uit verschillende carrosserielengten en -hoogten, wielbasissen en natuurlijk ook voor een enkele of dubbele cabine. Het bruto voertuiggewicht ligt, afhankelijk van de versie, tussen 3,5 en 4,25 ton en laadvermogen bedraagt 0,7 tot 1,6 ton.

Ongeacht de gekozen carrosserievariant heeft de E-Transit een 77 kWh accupakket (68 kWh effectief). Hiermee zou de E-Transit een WLTP-actieradius van maximaal 317 kilometer moeten kunnen halen. Aan de normale AC-lader kun je hem met 11 kW laden, aan de DC-snellader bedraagt de maximale laadsnelheid 115 kW.

Productie

Er zijn al meer dan 5000 voorbestellingen geplaatst voor de Ford E-Transit, een van de krachtigste elektrische bestelwagens van dit moment. Om aan de vraag te voldoen, draait de productie van de E-Transit al direct volle toeren. Ford Pro investeerde maar liefst twee miljard euro in de Turkse fabriek om deze geschikt te maken voor de productie van de elektrische Transit. Het aantal werknemers in de fabriek in Kocaeli wordt met ongeveer 3000 uitgebreid.

Ford E-Transit productie gestart

Güven Özyurt, General Manager van Ford Otosan: “De productie van de E-Transit in onze fabriek in Kocaeli, die voor 100 procent wordt aangedreven door elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, vervult ons met grote trots. We zien de start van de productie als een echte mijlpaal en we zien onszelf een steeds relevantere rol spelen in de elektrificatiestrategie van Ford. Wij geloven dat met de elektrificatie van het legendarische Transit-model een belangrijke technologische stap is gezet en dat Ford Otosan een centrale productiebasis kan worden voor geëlektrificeerde bedrijfsvoertuigen in Europa.”

Nog meer elektrische modellen

Ford kondigde onlangs vier nieuwe elektrische modellen in de Transit-reeks aan. Volgend jaar mogen we de Transit Custom verwachten, in het segment van de bestelwagens van één ton, alsmede de Tourneo Custom MPV. Deze worden ook in Koaceli gebouwd. Het jaar erop komen dan de elektrische Transit Courier en Tourneo Courier.

Ook accuproductie

Ford wil in Turkije ook een van de grootste accufabrieken voor elektrische voertuigen bouwen. Hiervoor heeft de Amerikaanse autofabrikant een joint venture met twee lokale partnerbedrijven gepland. Men verwacht dat de productie van EV-accu’s al in het midden van het decennium van start zal gaan. Uiteindelijk zal deze fabriek een productiecapaciteit van 30 tot 45 gigawattuur per jaar hebben.

Vorig artikelZal de nieuwe Smart #1 wél het gehoopte succes brengen?
Volgend artikelLaadpaalkleven kan boete van 95 euro opleveren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in