Elektrische bestelwagens Arrival gaan begin 2022 in productie

Arrival elektrische bestelwagen

Begin dit jaar werd bekend dat UPS bij startup Arrival een bestelling heeft geplaatst voor 10.000 elektrische bestelwagens. Toen wisten we nog niet zo veel over deze bestelwagens maar Arrival geeft nu meer informatie. De schetsen van het beta-prototype lijken veelbelovend.

Arrival heeft voor de ontwikkeling van die elektrische bestelwagens samengewerkt met verschillende logistieke bedrijven. Deze bedrijven, waaronder UPS, mochten het Alpha-prototype bekijken en hun feedback over de functionaliteit. Arrival heeft lering getrokken uit de eerste prototypes en heeft belangrijke wijzigingen aangebracht om het voertuig gebruiksvriendelijker te maken.

Jeremy Offer, hoofd designer bij Arrival: “We hebben veel geleerd van onze partnerschappen met een aantal logistieke bedrijven, waaronder uiteraard UPS. We hebben hun feedback overgenomen en verwerkt in het bèta-prototype. De verschillen in functionaliteit en gebruikerservaring hebben geresulteerd in een aantal vrij substantiële ontwerpwijzigingen, met name op het gebied van in- en uitstappen.”

Arrival elektrische bestelwagen

Eerste leveringen Arrival Van in 2022

Arrival heeft aangegeven dat het bedrijf in het eerste kwartaal van 2022 wil beginnen met de levering van de elektrische bestelbus. Men gaat cilindrische accucellen van LG Chem gebruiken, welke Arrival zelf in de accupacks zal verwerken. Arrival biedt verschillende accupakketten aan. De capaciteit varieert van 44 kWh tot 130 kWh. Er is nog geen definitieve schatting van het rijbereik bekendgemaakt. Het is echter aannemelijk dat met het grootste (130 kWh) accupakket een bereik van ruim 160 km mogelijk zal zijn.

Dat zou betekenen dat een 44 kWh accupakket veel klein zou zijn. Arrival vertelt echter dat de bestelwagens van heel veel bezorgdiensten in een zeer klein gebied werken. Een bestelwagen in bijvoorbeeld New York City legt bij zijn hele dagelijkse route slechts 25 tot 35 kilometer af. Daarom beweert Arrival ook dat de TCO van zijn elektrische bestelwagens rijden 40% tot 50% lager zijn dan van vergelijkbare benzine- of dieselwagens.

Hyundai en Kia doen ook mee

Arrival zal zeker ook profiteren van het feit dat autofabrikant Hyundai/Kia 100 miljoen euro in de Britse startup heeft geïnvesteerd. Deze investering markeert bovendien het begin van een strategisch partnerschap om de wereldwijde acceptatie van commerciële elektrische voertuigen te versnellen.

Vorig artikelFranse startup Hopium heeft hoge verwachtingen van Machina waterstofauto
Volgend artikelSpaanse startup Lupa komt met betaalbare elektrische hatchback

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in