Eerste model van TOGG komt in voorjaar 2023 op de markt

elektrische Midi-SUV van TOGG

TOGG, het nieuwe automerk waarmee de Turkse regering een substantieel deel van de elektrische automarkt wil veroveren, heeft een belangrijke stap richting de serieproductie gezet. De prototypes van het eerste model zijn namelijk in het Turkse Gemlik van de band gerold.

Gürcan Karakas, CEO van TOGG, vertelde aan het Duitse Handelsblatt dat de prototypes worden gebruikt om de productieprocessen van de nieuw gebouwde fabriek nabij Istanbul te testen. Karakas verklaarde dat men verwacht dat TOGG de productieprocessen begin november geperfectioneerd heeft en dat de fabriek klaar is om met de serieproductie te beginnen.

Een miljoen auto’s per jaar

De fabriek in het nabij Istanbul gelegen Gemlik is naar eigen zeggen de schoonste van Europa. Het fabriekscomplex beslaat een oppervlakte van 1,2 miljoen vierkante meter, waarvan 230.000 overdekt. Er zullen naar verwachting ongeveer 4.300 mensen werkzaam zijn. Het startsein voor de bouw van de fabriek werd twee jaar geleden gegeven, en precies twee jaar later rolde de eerste TOGG van de band. TOGG wil tegen 2030 maar liefst een miljoen elektrische voertuigen per jaar produceren. Ook de accu’s voor de voertuigen van TOGG zullen in Turkije worden geproduceerd, waarvoor men de hulp van een partner inroept.

Vijf modellen gepland

De realisatie van de nieuwe fabriek lijkt dus iets sneller op gang te komen dan de eerste modellen. Het eerste model van TOGG, een middelgrote SUV, zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 op de markt worden gebracht. Men heeft modellen in vijf segmenten gepland, die op een gemeenschappelijk platform komen te staan. Naast de middelgrote SUV betreft het een sedan en een stationwagon in het middensegment. Aansluitend zal men nog een compacte SUV en een middelgrote MPV aan het programma toevoegen.

Volgens Karakas beschikken de auto’s van TOGG niet alleen over een moderne elektrische aandrijving maar hebben ze ook een hoog niveau van digitalisering en connectiviteit. De prijzen zouden naar verluidt kunnen beginnen bij minder dan 25.000 euro.

Vorig artikelDuurtest Volvo C40 Recharge – update 1 – 2764 km
Volgend artikelMeewind investeert in LEAP24

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in