Meewind investeert in LEAP24

Meewind investeert in LEAP24

De duurzame investeringsmaatschappij Meewind investeert maar liefst 15 miljoen in LEAP24, een netwerk van snellaadstations voor bestelauto’s en vrachtwagens. Met dit geld hoopt LEAP24 haar netwerk van laadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uit te breiden.

Meer laadstations essentieel

Deze investering kan LEAP24 wel gebruiken, aangezien de vraag naar nieuwe snellaadstations voor vrachtwagens en bestelauto’s naar verwachting enorm zal stijgen. Dit is met name te danken aan het feit dat vanaf 2025 maar liefst 30 grote Nederlandse steden een emissievrije stadsdistributiezone kunnen en gaan invoeren. Deze zones moeten vervuilende diesels uit stadscentra weren en het gebruik van elektrische alternatieven aanmoedigen. Als gevolg hiervan zal de vraag naar snellaadstations ook exponentieel toenemen.

Veertig locaties

Niels van Heesewijk, investment manager bij Meewind: “Steeds meer steden willen een zero-emissie stadsdistributie zone invoeren, maar dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Om deze ambities te realiseren zijn zowel steden als bedrijven sterk afhankelijk van de beschikbaarheid van laadinfrastructuur. Leap24 heeft bewezen dat het in staat is om in relatief korte tijd snellaadstations voor zakelijk verkeer te bouwen. Door nu te investeren dragen de deelnemers van het Energietransitiefonds direct bij aan de uitbreiding van het netwerk naar veertig locaties in Nederland, en de eerste locaties die openen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. ”

Versnellen energietransitie

Begin dit jaar ontving LEAP24 al zo’n 4,25 miljoen euro tijdens een investeringsronde. Deze investeerders hebben nu wederom kapitaal ingebracht, waardoor de teller inmiddels op 16,7 miljoen staat.

LEAP24, dat afgelopen voorjaar zijn eerste snellaadstation voor vrachtwagens in gebruik nam, is in trek bij investeerders. Met goede reden, volgens oprichter Pelle Schlichting: “De emissievrije stadsdistributiezones zijn een feit, maar voor veel ondernemers, vooral in de grote steden, is het niet haalbaar om hun bestelauto’s of vrachtwagens ter plekke op te laden. Het ontwerp van de LEAP24 laadstations – met ruime laadruimtes, geschikte bestrating en het feit dat we snel een bovengemiddeld aantal laadpunten kunnen plaatsen – zorgt ervoor dat we als een van de weinige spelers in Nederland dit kip-en-ei-probleem kunnen doorbreken. Deze nieuwe investeringsronde stelt ons in staat om internationaal nog sneller op te schalen en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie.”

Vorig artikelEerste model van TOGG komt in voorjaar 2023 op de markt
Volgend artikelRivian levert eerste elektrische bestelwagens voor Amazon af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in