zaterdag, 22 juni, 2024
Meer...

  iOn van Hankook – Exclusieve band voor EV’s

  iON is een band die exclusief ontwikkeld is voor high-performance elektrische voertuigen. In tegenstelling tot voertuigen met verbrandingsmotoren vereisen EV’s een lager geluidsniveau, een hogere belastingsondersteuning, respons op een hoger koppel en een lagere rolweerstand. iON speelt perfect in op de kenmerken van elektrische voertuigen met innovatieve EV-technologie en biedt optimale rijprestaties.

  Waarom je juist voor de nieuwe iON-serie moet kiezen als band voor een EV

  Voor een elektrische auto is efficiency misschien nog wel belangrijker dan voor een auto met brandstofmotor, ook al staat bij de ontwikkeling van banden een lage rolweerstand en daarmee een zo groot mogelijk actieradius altijd voorop bij Hankook. Daarmee verlagen de banden van Hankook ook de CO2-uitstoot. Bij een EV zijn rijbereik en duurzaamheid een nóg groter issue. Een mooie opsteker voor Hankook is de recente overwinning in een vergelijkende test van het magazine AutoBild met banden voor EV’s. De Hankook iON evo kwam als beste uit de test en wist indruk te maken met zijn veiligheidsreserves, rolweerstand en comfort.

  Hankook bandenleverancier in de Formula E

  Sinds een paar jaar is er een duurzame raceklasse: de Formula E, het elektrische equivalent van de bekende Formule 1. De Nederlandse coureur Robin Frijns staat ook in seizoen 2023 weer aan de start bij de in totaal achttien races. Hankook is de officiële technische partner en bandenleverancier van het ABB FIA Formula E World Championship. Het technische team van Hankook werkt zeer nauw samen met de raceteams en de coureurs. De ervaringen die Hankook hier opdoet, kunnen weer worden toegepast in banden voor onder meer personenauto’s. Bij zo’n duurzame manier van racen hoort ook een duurzame manier van omgaan met grondstoffen. Daarom worden alle banden uit de Formula E volledig gerecycled.

  Wat maakt deze band extra geschikt voor een EV en hoe vergroot deze technologie de actieradius?

  1. Uitgekiend loopvlak
  Het profiel van de Hankook iON evo zorgt niet alleen voor een optimale afvoer van water en vuil, maar minimaliseert ook de rol- en luchtweerstand.

  2. Loopvlakmateriaal met natuurlijke hars
  Om de rolweerstand te verlagen en de grip optimaal te houden, ontwikkelde Hankook een nieuwe rubbersamenstelling voor het loopvlak van de band. De natuurlijke hars en oliën die zijn toegepast, maken de iON evo extra duurzaam.

  3. Grotere draagkracht, minder vervorming
  De accu’s maken een EV zwaarder dan een gemiddelde auto. Dat vereist een band met extra sterke constructie, zodat er minder vervorming optreedt, waardoor de rolweerstand ook weer lager wordt. De Hankook iON evo blinkt op dit vlak uit.

  De meest duurzame winterband voor een EV: Hankook iON i*cept en iON i*cept SUV

  Naast de Hankook zomerband iON evo is er de winterband Hankook iON i*cept en iON i*cept SUV. De Hankook iON i*cept blinkt uit op nat, glad en koud wegdek en in de sneeuw. Dat weet deze winterband te combineren met weinig afrolgeluid dankzij Hankooks Sound Absorber™-technologie en een lage rolweerstand, voor meer elektrische kilometers in de koude seizoenen.

  Duurzame productie, EVolutie

  Hankook ontving de onderscheiding ‘S&P Global Gold Class’ en staat in de hoogste één procent van de EcoVadis duurzaamheidsratings, nog meer reden om juist voor de nieuwe iON-serie te kiezen als band voor een EV. De ontwikkeling van banden houdt bij Hankook gelijke tred met de ontwikkeling van het wagenpark, wat zich de afgelopen jaren al uitte in speciaal voor elektromobiliteit geoptimaliseerde banden voor onder andere Audi, BMW, Hyundai, Porsche en Tesla. Met de nieuwe Hankook iON evo wordt een volgende stap gezet. Er is niet alleen een zomerband, de Hankook iON i*cept vult het gamma aan.

  Meer weten? Op de site van Hankook lees je meer over de Hankook iON band.