De Fisker Ocean is nu ook in Nederland en België te bestellen

Fisker Ocean

Fisker is nog niet zo bekend in de Nederlandse automarkt. De exclusieve Fisker Karma is hier vroeger mondjesmaat verkocht, en daarna verdween het merk snel van de markt. Maar nu keert het merk terug met een veelbelovend model. De Fisker Ocean, een elektrische SUV met veel potentie en een flinke actieradius.

De Fisker Ocean

De Fisker Ocean ziet er aantrekkelijk uit, maar is ook in technisch opzicht interessant. Met een accucapaciteit die in de topmodellen een actieradius van meer dan 700 kilometer mogelijk maakt, is het een serieuze speler in het elektrische segment. Qua design valt het panoramische zonnedak en het duurzame interieur op, gemaakt van gerecyclede materialen. Ook de ‘California Mode’ waarbij je álle ramen en het dak kunt openen, zie je niet elke dag.

Het Amerikaanse Fisker zal de Ocean in verschillende uitvoeringen leveren, waarbij het prijskaartje sterk kan verschillen. Voorlopig biedt Fisker alleen de twee duurste uitvoeringen van de Ocean aan, die iets meer dan 70 mille kosten maar waarbij de prijzen met een trekhaak, afwijkende kleur en mooiere velgen al snel de 80 mille naderen. Maar de basisversie, waar we nog een tijdje op moeten wachten, zou wel eens rond de 40 à 45 mille kunnen starten. Dat is best een scherpe prijs voor een auto van dit formaat. In de VS biedt Fisker ook een leasemogelijkheid aan voor minder dan 400 euro per maand. Dat zou echt heel interessant kunnen zijn, maar het is niet bekend of Fisker hier ook zoiets gaat aanbieden.

Fisker Ocean

Fisker Ocean

Binnenkort ook op de Nederlandse en Belgische wegen

De productie van de Fisker Ocean startte al een tijdje geleden. Helaas voor ons koos Fisker er toen voor om de Ocean alleen aan een beperkt aantal markten en landen te leveren. Daar komt nu verandering in. Inwoners van Nederland en België kunnen de Fisker Ocean, die in het Oostenrijkse Graz wordt gebouwd, nu ook bestellen. Zij kunnen daarbij gebruik maken van hetzelfde directe verkoopmodel als de klanten in andere Europese markten: de website van Fisker. Hier kunnen klanten de Ocean zowel reserveren als bestellen. Men verwacht dat de eerste leveringen naar Nederland en België al rond eind september plaats kunnen vinden.

Fisker Ocean

“Het is ongelooflijk spannend om uit te breiden naar nieuwe Europese landen,” vertelt CEO Henrik Fisker. “Uiteindelijk willen we onze auto’s over de hele wereld verkopen, maar het creëren van een sterke aanwezigheid in Europa is altijd een van onze hoogste prioriteiten geweest.

Uiteraard kunnen ook de Nederlandse en Belgische klanten profiteren van de uitgebreide service en verkoopondersteuning van Fisker. Verder wil Fisker zijn normale strategie in deze landen volgen en er zowel Fisker Lounge locaties of leverings- en servicecentra vestigen, die in of nabij de grote steden komen. Wie de auto in het echt wil zien, de dichtstbijzijnde Fisker Lounge is in Düsseldorf.

Andere modellen

Naast de mogelijkheid om de Fisker Pear te reserveren/bestellen kunnen Nederlandse en Belgische klanten nu ook de Fisker PEAR en Fisker Rōnin reserveren. De eerste is een betaalbare urban cross-over, de tweede wordt een super GT cabriolet die naar verwachting meer dan 1.000 pk onder de motorkap zal hebben. Beide modellen zijn volledig elektrisch.

 

Vorig artikelTien jaar Tesla Superchargers in Europa: vandaag gratis laden
Volgend artikelBYD Seal: indrukwekkende specificaties voor een acceptabele prijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in