Tien jaar Tesla Superchargers in Europa: vandaag gratis laden

Tien jaar Tesla Superchargers in Europa: vandaag gratis laden

Het is vandaag alweer tien jaar geleden dat Tesla zijn allereerste Supercharger-locatie in Europa opende. Maar vandaag viert Tesla, het bedrijf dat elektrisch rijden naar een nieuw niveau heeft getild, deze mijlpaal met de mogelijkheid voor álle EV-eigenaren om gratis op te laden bij de Superchargers.

Een decennium van steeds meer Superchargers

Tien jaar geleden, op 29 augustus 2013, opende Tesla zijn eerste Supercharger-station in Europa, en wel in Noorwegen. Sindsdien is er veel gebeurd en is het netwerk uitgegroeid tot een indrukwekkende infrastructuur die 36 landen beslaat, met meer dan 13.000 individuele Superchargers. Het netwerk heeft niet alleen de manier waarop mensen naar elektrisch rijden kijken veranderd, maar ook de manier waarop ze hun voertuigen kunnen opladen.

Betrouwbaarheid als kernwaarde

Betrouwbaarheid is een kernwaarde voor Tesla, en dat blijkt uit de cijfers. Vorig jaar hadden de Superchargers een uptime, waarmee het bedrijf bewees dat het in staat is om een betrouwbare dienst te leveren, zelfs in een periode van talloze uitbreidingen en upgrades. Dit is mede mogelijk gemaakt door technologische verbeteringen en een naadloze integratie met Tesla’s eigen auto’s en applicaties.

Open voor alle EV’s!

Het Supercharger-netwerk was oorspronkelijk exclusief voor Tesla-eigenaren. Maar sinds november 2021 is meer dan 70% van het netwerk open voor alle elektrische voertuigen. Iets wat, zoals wij deze zomer zelf hebben ervaren, soms echt een uitkomst is. Dit maakt het tot het grootste ultrasnelle laadnetwerk in Europa, met meer dan 9.200 Superchargers en 660 Supercharger-stations die momenteel alle EV’s accepteren.

Hoe ook niet-Tesla eigenaren kunnen profiteren

Voor degenen die geen Tesla bezitten maar toch willen profiteren van het Supercharger-netwerk, is er een eenvoudig proces om toegang te krijgen. Via de Tesla-website kunnen niet-Tesla-eigenaren alle benodigde informatie vinden om gebruik te maken van deze unieke gelegenheid. Het komt in feite neer op het downloaden van de Tesla-app, een Tesla-account aanmaken, betaalgegevens invoeren en je bent klaar om te laden.

Speciale dag: gratis opladen

Om het tienjarig bestaan te vieren, biedt Tesla vandaag, op 29 augustus, gratis laadsessies aan voor alle EV-eigenaren. De enige voorwaarde is dat de laadsessie uiterlijk om 23.59 uur moet zijn gestart. Dit aanbod geldt voor zowel Tesla-eigenaren als eigenaren van andere merken elektrische voertuigen.

Meer dan alleen opladen

Naast het gratis opladen zijn er ook andere evenementen georganiseerd om deze mijlpaal te vieren. Zo zijn er Drive-In Cinema-evenementen in verschillende Europese steden en zal er op 1 september in de buurt van Oslo een speciale tentoonstelling zijn.

Tesla opladen aan Supercharger

Even opletten

Denk eraan: Tesla’s hebben de laadpoort linksachter en moeten bij de Superchargers altijd achteruit worden ingeparkeerd. De laadkabels zijn daar helemaal op afgestemd. Ze zijn niet al te lang en met een andere auto dan een Tesla is het wel eens schipperen. Zorg dat je het laden voor andere EV-rijders niet onmogelijk maakt door jouw auto op een ‘onmogelijke’ wijze te parkeren en daarmee van de ‘verkeerde’ laadzuil en parkeerhaven gebruik te maken. Als je op de Tesla-app ziet dat de Supercharger al aardig bezet is, kun je misschien beter een andere locatie kiezen waar wat meer mogelijkheden zijn. Maar proberen kan natuurlijk altijd, zolang je anderen maar niet teveel in de weg zit. 😉

Vorig artikelWordt de Kia EV5 ons nieuwe Koreaans allemansvriendje?
Volgend artikelDe Fisker Ocean is nu ook in Nederland en België te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in