Amazon elektrische bestelwagens

Amazon gebruikt ook in Europa steeds meer elektrische bestelwagens

Met name voor de ‘the laste mile’, die bijna altijd in de bebouwde kom plaats vindt, is het gebruik van elektrische bestelwagens heel interessant. Dat beseft ook e-commerce-gigant Amazon. Vanuit het distributiecentrum van Amazon in Essen rijden dagelijks meer dan 150 elektrische bestelwagens.

Acht van de elf bezorgdiensten waarmee Amazon Logistics in Essen samenwerkt, gebruiken van elektrische bestelwagens. Deze laden de chauffeurs op bij het Amazon distributiecentrum, waar maar liefst 340 laadpunten beschikbaar zijn. Ook vanaf het Amazon-distributiecentrum in Bochum rijden al tientallen elektrische bestelwagens.

Amazon DC München heeft ook al laadpunten

Begin dit jaar kondigde Amazon al aan dat het distributiecentrum in München-Daglfing 60 oplaadpunten zou krijgen. Dat was toen nog groot nieuws, maar valt in het niet vergeleken met de 340 laadpunten die er in Essen komen. In Beieren rijden er voor Amazon 40 StreetScooters en tien eVito’s. Amazon maakte niet bekend welke elektrische bestelwagens men in Essen gebruikt.

Samenwerking met LUEG BaseCamp

De laadinfrastructuur wordt verzorgd door LUEG BaseCamp GmbH. Dit bedrijf neemt naast de laadinfrastructuur ook de verhuur van de voertuig en parkeerplaatsen voor zijn rekening. Ook het schadeherstel regelt LUEG Basecamp. Martijn Storm, woordvoerder van de Raad van Bestuur van Fahrzeug-Werke LUEG AG, omschrijft deze aanpak als “een van de meest innovatieve en veelbelovende bedrijfsmodellen van de LUEG-groep”.

Rivian bestelwagens

Robert Viegers, directeur van Amazon Logistics in Duitsland, licht toe: “We zijn blij dat we onze samenwerking met LUEG BaseCamp kunnen uitbreiden – een dienstverlener die kleine en middelgrote bezorgdiensten in Essen door het leveren van voertuigen en diensten toegang geeft tot een kant-en-klare oplossing”. Viegers verwijst ook naar de 100.000 elektrische bestelwagens die Amazon bij Rivian heeft besteld. Het is echter nog steeds niet duidelijk of de Rivian-busjes in de eerste plaats bedoeld zijn voor gebruik in de VS of dat Amazon deze ook in Europa gaat inzetten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven