Volkswagen ID.Buzz 2022 in productie

Volkswagen treft eerste voorbereidingen voor productie ID.Buzz

Zoals bekend vertegenwoordigt de ID.Buzz de volgende generatie van de bekende Volkswagenbusjes. Ondanks het futuristische design van deze elektrische bestelwagen kunnen we deze al vanaf 2022 op de weg zien. In de VW-fabriek in Hannover bouwt men de eerste productielijnen al om.

Productie ID.Buzz start in 2022

Vanaf 2022 komt daar de volledig elektrische ID.Buzz bij. De technici van Volkswagen treffen op dit moment al de eerste voorbereidingen voor de productie van de ID.Buzz. Ook de VW-fabriek in Emden voert men de nodige aanpassingen door, want ook deze fabriek wordt (net als Zwickau) ‘geëlektrificeerd’. Ook in Emden rollen straks (vanaf 2022) elektrische auto’s uit de ID-familie van de band.

Amarok maakt plaats voor ID.Buzz

In de fabriek van Volkswagen Nützfahrzeuge moet de productielijn van de Amarok pick-up plaatsmaken voor een lijn waarop men de nieuwe ID.Buzz gaat bouwen. De productie ligt nu een paar weken stil vanwege de vakantiesluiting. Men maakt van die rust gebruik om meer dan 500 aanpassingen aan de productielijnen door te voeren. Deze hebben vooral betrekking op de automatisering en digitalisering van de productie. Ook worden er diverse aanpassingen in de carrosserieafdeling, de spuiterij en de assemblage doorgevoerd. Er worden ook de nodige systemen voor de Amarok uit de carrosserieafdeling, spuiterij en montage verwijderd om ruimte te maken voor de toekomstige onderdelenproductie van de ID.Buzz.

Maar vanaf 2021 zal VW in Hannover ook de nieuwe Multivan (met verbrandingsmotor en als hybride) bouwen. Op dit moment is men in Hannover vooral daar druk mee bezig. De nieuwe Transporter en Multivan rollen namelijk al vanaf volgend jaar van de productielijn.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven